Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Naturalistul David Attenborough a avut parte de o 'întâmplare spinoasă' la filmările documentarului 'The Green Planet'

captură video
david attenborough

Naturalistul britanic David Attenborough a fost înţepat de ''spinii nemiloşi'' ai unui cactus în timpul filmărilor pentru un episod din cel mai recent serial documentar al său, ''The Green Planet'', informează DPA şi PA Media.

În cadrul episodului, veteranul prezentator britanic atinge cu o mână un cactus teddy bear cholla (Cylindropuntia bigelovii), şi, în ciuda faptului că poartă mănuşi de protecţie cu mai multe straturi, are parte de o înţepătură serioasă, potrivit Agerpres.

Prezentatorul în vârstă de 95 de ani a avut parte de acea ''întâmplare spinoasă" în timp ce filma, în deşertul Sonoran din Arizona, episodul dedicat explorării deşerturilor din diverse locuri de pe glob.

În cadrul documentarului, cactusul teddy bear cholla este prezentat ca având ''protecţie maximă'' şi un ''înveliş pufos de spini nemiloşi'' pentru a ţine la distanţă prădătorii.

Spinii acestuia au de asemenea vârfuri ascuţite răsucite, care pot penetra cu uşurinţă pielea, motiv pentru care animalele evită cactusul.

''Cactusul cholla este un adevărat pericol fizic'', a spus David Attenborough în episodul "Desert Worlds". ''Dacă nimereşti într-un cactus cholla, are spini foarte denşi dispuşi în rozetă, îndreptaţi în toate direcţiile''.

''Chiar dacă îl atingi pur şi simplu, spinii sunt asemenea unor ace din sticlă, adică foarte ascuţiţi'', a mai spus el.

Naturalistul a explicat că este foarte dificil să extragi ţepii, referindu-se la momentul în care a fost nevoit să facă şi el acest lucru în timpul filmărilor.

Într-un videoclip care surprinde incidentul, David Attenborough se echipează cu o mănuşă de protecţie voluminoasă, după care se apropie de plantă spunând că ''nici măcar n-ar visa'' să se apropie fără o protecţie corespunzătoare.

Prezentatorul îşi îndreaptă apoi mâna spre cactus şi scoate o exclamaţie de durere după ce spinii se prind de mănuşă.

El a explicat că, în ciuda măsurilor sale de precauţie, unul dintre spini a străpuns mănuşa şi l-a înţepat în mână. ''E destul de dureros. Nu e deloc plăcut'', a mai spus el.

Serialul documentar ''The Green Planet'' este difuzat pe BBC One şi iPlayer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.