Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru explică de unde vine infectarea și răspândirea masivă a Covid-19: Poliția, Poliția Locală, Jandarmeria, DSU și pompierii, principalii vinovați

Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în direct la B1TV, că transporturile de navetiști reprezintă sursa cea mai importantă de infectare și răspândire a noului Coronavirus. Tătaru a spus că atunci când Ministerul Sănătății a permis reluarea transporturilor de persoane a stabilit și regulile în care această activitate trebuie să se facă. Tătaru a enumerat în acest context instituțiile care ar fi trebuit să supravegheze la respectarea acestor norme, dar n-o fac „Poliția, Poliția Locală, Jandarmeria, DSU și pompierii”.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

„Noi avem o transmitere, focarele se dezvoltă apoi în comunitate prin transmitere liberă. Trebuie să înțelegem un lucru, sunt locuri unde se produce infectarea și din evaluările noastre sunt evenimentele private, transportul în comun de navetiști, sunt cele mai mai importante și sunt locuri unde se fac focarele. unde merg acești oameni care coboară din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente private, iar cel mai rău este în cazul transportului între județe și atunci vedem și transferul de cazuri din dintr-un județ în altul. Se desfășoară în focare. Noi ce putem vedea în această perioadă este transmiterea liberă în comunitate. Când am revenit în cvasinormalitate, deschiderea transportului s-a făcut în anumite condiții: câte scaune trebuie să fie ocupate, unde să stă, care este distanța, ce măsuri trebuie luate, masca obligatorie în mijloacele de transport în comun. Aici intervine partea a doua în care cineva trebuie să verifice, avem Poliție, Poliție Locală, jandarmi, DSU și pompierii”, a declarat ministrul Sănătății.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.