Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru nu-l iartă pe Vlad Voiculescu: Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar informat corect. Avizele dau credibilitate și certitudine

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, luni, legat de controversa privind datele despre pandemie publicat de Ministerul Sănătății condus acum de Vlad Voiculescu (USR PLUS) că ar trebui ca pentru toate datele să existe avize.

Citește și: Florin Cîțu: Interzicerea cumulului pensie - salariu de la stat NU va bloca niciu domeniu

Nelu Tătaru a declarat luni, că fiecare instituţie dă avize pe comunicarea pe care o transmite.

“Fiecare instituţie când face o comunicare dă un aviz pe acea comunicare. Ministerul Sănătăţii trebuie să culeagă aceste avize ca să dea şi credibilitate dar și certitudine acelor date. Pe noi ce ne interesează când avem de comunicat nişte date? Institutul Naţional de Sănătate Publică, avem Ministerul Afacerilor Interne, avem MApN despre vaccinare, toţi cei care sunt implicaţi, deci nu vorbim de servicii sau altceva. Avem fiecare organism care îşi asumă o dată pe care o comunică. (...) Nu ştiu ce se întâmplă în acest moment în Ministerul Sănătăţii, nu mă întrebaţi pe mine. Nu ştiu în ce măsură a greşit sau nu a greşit domnul Voiculescu. Eu vă spun că fiecare instituţie îşi asumă nişte date, dă şi un aviz pentru scoaterea în public a acestora”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat ce riscă Vlad Voiculescu dacă nu a cerut şi nu a primit avizele necesare şi cu toate acestea a făcut publică raportarea pe judeţe a datelor despre pandemie, Nelu Tătaru a răspuns: “Este şi apanajul primului ministru, cel care va lua decizia în consecinţă cu o evaluare. Din punct al comunicării după cum ştiţi în perioada când eram ministrul Sănătăţii se facea acel grup de comunicare strategică care era la nivelul Ministerului de Interne şi aduna acolo tot ce înseamna informaţie, tot ce însemna avize”.

Nelu Tătaru a precizat că cetăţeanul trebuie să fie informat, dar să fie informat corect.

“Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparenţă să fie într-adevăr o transparenţă, dar o transparenţă asumată care să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific”, a explicat fostul ministru al Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte.„Nu există date publice secrete”, a subliniat ministrul.

Ulterior, el a revenit cu o postare pe Facebook, în care şi-a prezentat argumentele în favoarea prezentării acestora date, a precizat că nu există niciun conflict între el şi premier.

”Aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide el.

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, s-a prezentat numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.