Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Nicolae Ciucă: 'Nu vorbim de măsuri de austeritate, ci de cumpătare! Nu vor viza anvelopa salarială, investițiile sau să fie taxe și impozite noi!'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că noile măsuri propuse în sectorul economic nu vor viza anvelopa salarială sau investițiile, ci sunt măsuri mai mult de „cumpătare”. „Nu o să fie taxe și impozite noi”, a fost anunțul categoric făcut de șeful executivului în cadrul unei ședințe de Guvern de joi, 20 aprilie.

„Să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim astfel încât la finalul anului să ne încadrăm în deficit. Toate aceste măsuri au survenit când am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține marilor contribuabili. Fac un apel public să-și plătească spre stat. Dau o sarcină autorităților să-și îndeplinească sarcinile și să asigure colectarea veniturilor.  (...) E nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar și cu cei care lucrează în mod nemijlocit. E o problemă a noastră, a Guvernului, pe care o rezolvăm. Vrem prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate. În schimb vorbim de măsuri de cumpătare. Cred că se poate discuta astfel încât gestionarea banilor publici să se facă cât mai eficient. Măsurile nu vor viza anvelopa salarială, investițiile sau să fie taxe și impozite noi. E o decizie pe care am luat-o la nivelul coaliției, anunțată și de președintele României. Trebuie să aducă liniștea pentru cei care au fost inițial oarecum speriați de aceste măsuri. Anunțăm transparent ceea ce facen. Nu  anunțăm măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetățenilor”, a spus Ciucă.

„Avem nevoia să ne protejăm economia și să arătăm tuturor investitorilor că România e o țară sigură”, a conchis Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.