Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicușor Dan a mai tăiat din ele: Suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector va fi pentru 12 luni, nu 24, așa cum ar fi vrut primarul! Votul a fost strâns

Nicușor Dan

Amendamentul lui Nicuşor Dan care prevede ca cele 5 PUZ-uri de sector să fie suspendate pe o perioadă de 12 luni a fost adoptat de Consiliul General cu 29 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi zero abţineri.

Nicuşor Dan a prezentat un amendament pe care l-a propus cu privire la cele 5 PUZ-uri de sector care prevede suspendarea acestora pe o perioadă de 12 luni, nu de 24, cum ceruse inițial.

Citește și: Florin Cîțu, uimit de protestul polițiștilor: ‘Nu înțeleg rostul acestor proteste. Așa ceva nu se poate, nu poți să ai performanță când numești oameni pe două luni’

„Art. 1 - H.C.G.M.B nr. 339/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal se suspendă pe o perioadă de 12 luni începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, primarul şi direcţiile din cadrul aparatului de specialitate ale primarului general vor analiza neconcordanţele cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului la nivel de Unitate Teritorială Reglementată (UTR), în vederea identificării situaţiilor neconforme.

Citește și: Florian Bodog: ‘Vlad Voiculescu este un mare mincinos! Ar trebui să se apuce de treabă, dar el nu prea vrea să muncească’

În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, primarul general şi aparatul de specialitate vor comunica public Unităţilor Teritoriale Reglementate în care au fost identificate neconcordanţe cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului.

La expirarea celor 90 de zile, primarul general şi aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice în vederea identificării soluţiilor optime de reglementare urbanistică.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Ateul comunist Nicolae Ceaușescu s-a implicat în salvarea Schitului Prodromu. USR PLUS militează fățiș pentru revenirea anilor de ateism de pe vremea comunismului’

Art. 2 Prevederile articolului 1, alineatul 1 nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării prezentei hotărâri şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere şi pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza HCGMB nr. 339/2020.

Cererile pentru emiterea certificatelor de urbaanism pentru autorizare depuse anterior momentului intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi nesoluţionate se vor soluţiona conform legislatiei specifice în vigoare.

Citește și: Marcel Ciolacu îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: ‘Sunt sigur că va ieși azi și va da de pământ cu socialiștii lui Biden care îndrăznesc să nege filozofia austerității’

Primatul Municipiului Bucureşti şi primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti au obligaţia de a comunica CGMB până luni 1 martie 2021, ora 17.00, lista tuturor cererilor depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie/desfiinţare formulate până la 26 februarie 2021, aflate în curs de soluţionare.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de consturire/desfiinţare care vor fi emise de primarul municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documentaţiilor de urbanism anterioare HCGMB nr. 339/2020.

Citește și: Florin Cîțu, mesaj tranșant: ‘Eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru aceste alocații, în condiții de criză’

Articolul 3 se elimină şi articolul 4 rămâne neschimbat şi devine articolul 3”, arată amendamentul prezentat de către primarul general în şedinţa de vineri a CGMB.

USR a anunţat că renunţă la amendamentul care prevede suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector pentru o perioadă de 24 de luni şi susţine varianta propusă de Nicuşor Dan care vizează suspendarea acestora pentru o perioadă de un an.

Citește și: USR îi ia la ochi pe judecătorii Curții Constituționale: ‘Este timpul să intervenim în actele normative asupra cărora s-a intervenit distructiv în ultimii patru ani’

„Avem nişte puncte importante pe ordinea de zi. În primul rând, suspendarea executării celor cinci planuri urbanistice zonale de sector, absolut nocive care distrug sute de hectare de spaţiu verde în planul urbanistic general, care distrug oportunităţi de dezvoltare, cum este metroul de suprafaţă în zona Ferentari-Giurgiului care pot să conecteze 200.000 de oameni cu puncte importante ale oraşului. Care distrug posibilitatea oraşului de a avea o promenadă, locuri de sport, de petrecere a timpului liber, pe malurile lacurilor din nordul Bucureştiului. Este inadmisibil în momentul în care, dacă noi vrem să avem o dezvoltare sustenabilă, dacă noi vrem să avem investitori serioşi care să vină în oraşul acesta, este inadmisibil să dai nişte PUZ-uri care reglementează situaţia pentru oameni şi PUZ-urile acestea să fie anulate în instanţă, la cererea unor cetăţeni sau organizaţii neguvernamentale”, a declarat Nicuşor Dan, vineri la începutul şedinţei Consiliului General.

Citește și: Florin Cîțu, uimit de protestul polițiștilor: ‘Nu înțeleg rostul acestor proteste. Așa ceva nu se poate, nu poți să ai performanță când numești oameni pe două luni’

El a anunţat că promite stabilitate şi predictibilitate investională în Bucureşti.

„Unul dintre lucrurile pe care promit că le vom face este să dăm o stabilitate şi o predictibilitate investională în ţara aceasta, în oraşul acesta. Nu se mai poate să dăm nişte acte normative la nivel de Consiliu General, la nivel de Primăria Capitalei, care să afecteze sute de mii de oameni şi care să fie anulate în instanţă”, a completat edilul general.

Citește și: Florian Bodog: ‘Vlad Voiculescu este un mare mincinos! Ar trebui să se apuce de treabă, dar el nu prea vrea să muncească’

Primarul Capitalei a mai spus că un alt proiect de hotărâre vizează Parcul Natural Văcăreşti.

„Tot în zona de protecţie a mediului şi de spaţiu verde avem un proiect prin care solicităm trecerea în administrarea noastră a Parcului Natural Văcăreşti. Acolo vrem să deschidem un concurs de arhitectură pentru că este un potenţial uriaş şi turistic pentru bucureşteni acest Parc Natural Văcăreşti”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Ateul comunist Nicolae Ceaușescu s-a implicat în salvarea Schitului Prodromu. USR PLUS militează fățiș pentru revenirea anilor de ateism de pe vremea comunismului’

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat vineri că liberalii din Consiliul General vor susţine propunerea primarului general în legătură cu suspendarea PUZ-urilor, întrucât „nu este nimeni nici absurd, nici rigid”. Ea a precizat doar că PNL doreşte ca această situaţie să nu fie tărăgănată inutil şi să se facă foarte reprede demersurile necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.