Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Noi inundaţii la Lisabona, după precipitaţii abundente

straitstimes.com
inundatii londra

După intemperii care au cauzat moartea unei persoane săptămâna trecută, Lisabona s-a confruntat din nou cu precipitaţii abundente în noaptea de luni spre marţi, care au provocat numeroase inundaţii şi importante perturbări ale circulaţiei, au anunţat autorităţile locale portugheze, citate de AFP.

Primăria din capitala Portugaliei a decretat cod roşu de alertă şi a îndemnat populaţia "să evite deplasările", în condiţiile în care cel puţin 15 persoane au trebuit să fie evacuate din locuinţele lor, precum şi dintr-un supermarket din cartierul Alantara, situat în apropiere de malurile fluviului Tajo, potrivit Agerpres.

"Ziua de astăzi va fi complicată", a avertizat comandantul serviciului naţional de Protecţie Civilă, Andre Fernandes, într-o conferinţă de presă. Potrivit bilanţului publicat la ora locală 07:00, majoritatea căilor de acces în Lisabona erau întrerupte sau puternic perturbate.

"Există tuneluri inundate, pe care a trebuit să le închidem, iar asta a provocat o situaţie haotică", a declarat primarul oraşului, Carlos Moedas, pentru postul de televiziune CNN Portugal. El a explicat că intensitatea ploilor căzute pe timpul nopţii a fost similară precipitaţiilor abundente care au provocat inundaţii importante joia trecută.

Atunci, o femeie în jurul vârstei de 50 de ani a murit înecată într-o peşteră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.