Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Noua Dacia Duster, supusă unor teste extreme: Cum s-a descurcat SUV-ul românesc

welt-auto.ro
dacia duster 3 2024

Dacia Duster continuă să fie apreciată pentru capabilitățile sale bune în teren, menținând reputația solidă în ceea ce privește performanțele off-road. În teste și recenzii, Dacia Duster este apreciat pentru tracțiunea sa bună, garda la sol generoasă și abilitatea de a face față condițiilor dificile de teren.

A treia generație a modelului Dacia Duster, a fost testat off-roadși a trecut cu brio testele extreme la care a fost supus. Nou model poate fi achiziționat oficial și în România, cu primele livrări planificate pentru începutul verii acestui an.

Noua generație a SUV-ului autohton este construită pe o platformă tehnică nouă, care va permite inclusiv integrarea motorizărilor mild-hybrid și full-hybrid. Cu toate acestea, este un succesor demn pentru primele două generații, care au fost laudate pentru capacitățile lor în teren accidentat?

Jurnaliștii de la L’Argus au avut ocazia să testeze un exemplar în teren accidentat alături de responsabilul pentru dezvoltarea versiunii cu tracțiune integrală a celei de-a treia generații a SUV-ului.

În ceea ce privește capabilitățile sale în teren accidentat, noua Dacia Duster demonstrează o performanță remarcabilă. Există o singură variantă disponibilă cu tracțiune integrală, echipată cu motorul mild-hybrid de 1,2 litri și 130 CP, împreună cu transmisia manuală cu 6 rapoarte.

Noul Duster cu tracțiune integrală vine echipat cu 5 moduri de condus și funcția Hill Descent Control. Aceste moduri pot fi selectate cu ajutorul unui selector montat pe consola centrală și includ Eco, Auto, Snow, Mud/Sand și Lock, care blochează repartiția cuplului 50-50 între punți.

În cadrul traseului de test, vehiculul a parcurs drumuri forestiere, teren cu sol afânat și noroi, iar mașina a abordat aceste condiții cu ușurință, chiar și cu anvelopele standard. De asemenea, mașina a fost pusă în situații de coborâre pe rampe, pentru a testa funcția Hill Descent Control.

Pare că noul Duster se descurcă excelent în aceste condiții de off-road, dar va fi interesant să vedem cum se va comporta în situații mai dificile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.