Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Noua destinație favorită de vacanță a românilor: rezervările deja s-au făcut, iar în vară stațiunea va fi luată cu asalt

halkidiki

Concediile din această vară se pregătesc încă din această perioadă, iar la târgurile de turism deja se prefigurează tendinețele anului 2024. Destinația preferată de vacanță a românilor în acest an va fi Halkidiki, stațiunea din Grecia care atrage cei mai mulți turiști.

Organizația de Turism din Halkidiki, în cooperare cu Regiunea Macedonia Centrală și οrganizațiile de turism din Salonic și Pieria, a participat la târgul TTRRomanian Tourism Fair 2024, desfășurat la centrul expozițional Romexpo din București în perioada 15-18 februarie 2024.

Alături de profesioniștii din regiune, hotelieri, agenți de turism, unități de cazare din Sithonia și nu numai, regiunea Halkidiki împreună cu unica sa insulă, Ammouliani, a avut o participare răsunătoare și și-a făcut simțită prezența încă o dată în România.

Potrivit Biroului pentru Afaceri Economice & Comerciale din București, Grecia rămâne pe primul loc în preferințele turiștilor români, iar Halkidiki continuă să fie prima lor opțiune.

În contextul promovării afacerilor și a destinației turistice Halkidiki, au avut loc întâlniri (B2B) organizate de biroul Oficiului Elen de Turism din România cu sprijinul deplin al Directorului G. Staphylakis și al celorlalți angajați. În cele patru zile cât a durat târgul au fost distribuite materiale tipărite despre Halkidiki, care s-au dat ca ”pâinea caldă”, și s-au realizat contacte și acorduri cu mass-media pentru a organiza excursii jurnalistice de cunoaștere a acestei destinații turistice.

Halkidiki rămâne prima opțiune

Președintele Organizației de Turism din Halkidiki, Grigoris Tasios a subliniat, printre altele: „Organizația de Turism din Halkidiki este prezentă pe fiecare piață țintă pentru promovarea regiunii Halkidiki și de 15 ani consecutiv participă la TTR, drept urmare Halkidiki rămâne prima destinație în 2024 pentru turiștii români sosiți pe cale rutieră și asta ne bucură în mod deosebit și abordăm cu optimism noul sezon care vine. De la 31 martie 2024, procedurile de sosire cu avionul devin mai ușoare pentru prietenii noștri din România, deoarece cele 27 de state membre UE au convenit în unanimitate să ridice controalele la frontierele aeriene și maritime ale Bulgariei și României. Organizația de Turism din Halkidiki și-a asumat inițiativa de a susține, printr-o interpelare din partea europarlamentarului dna Spyraki în data de 27/1 în Parlamentul European, o nouă decizie pentru a se stabili o dată pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre, lucru care interesează direct întregul turism rutier. În ceea ce privește începutul sezonului (26/4) au existat discuții despre proiectul fly over și am informat oficiile de turism și reprezentanții acestora despre rutele alternative pentru a ajunge în regiunea noastră”.

 

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.