Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Noua Galerie Naţională din Berlin a fost redeschisă după ani de renovare

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Noua Galerie Naţională din Berlin a fost redeschisă sâmbătă după o îndelungată perioadă de renovare, eveniment marcat printr-o ceremonie, relatează agenţia DPA.

Arhitectul Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) a creat clădirea cu aspect deosebit, din sticlă şi oţel, la sfârşitul anilor 1960, pentru a servi drept muzeu dedicat artei secolului XX, potrivit agerpres.ro.

Ministrul german al Culturii, Monika Gruetters, a salutat redeschiderea Neue Nationalgalerie şi "revenirea strălucită" a acesteia "ca loc de pelerinaj pentru pasionaţii de artă modernă şi ca scenă pentru artiştii contemporani".

O echipă condusă de arhitectul britanic David Chipperfield a renovat muzeul începând din 2016, costurile ridicându-se la 140 milioane de euro (164 milioane de dolari).

Galeria îşi aşteaptă din nou vizitatorii cu trei expoziţii, începând de duminică.

"The Art of Society 1900-45" este o expoziţie permanentă planificată până în iulie 2023, ce propune lucrări-cheie din colecţia Galeriei Naţionale, care cuprinde aproximativ 1.800 de opere de artă.

În spectaculoasa sală principală, expoziţia "Alexander Calder. Minimal/Maximal" propune vizitatorilor lucrări ale sculptorului american ce vor rămâne expuse până la 13 februarie.

Calder (1898-1976) este totodată asociat cu această clădire prin intermediul lucrării sale "Tetes et Queue" din 1965, realizată pentru deschiderea clădirii lui Mies şi care poate fi admirată din nou pe terasa muzeului.

"Rosa Barba. In a Perpetual Now'" este a treia expoziţie propusă de galerie. Aceasta este dedicată artistei de origine italiană Rosa Barba, care trăieşte în Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.