Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | O mănăstire veche de 500 de ani arde în Ucraina: Rușii și ucrainenii se acuză reciproc

Un incendiu a cuprins sâmbătă clădirea principală a mănăstirii de lemn Toți Sfinții din Sviatohirsk, în estul Ucrainei, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană. Mănăstirea a fost construită în anul 1526.

„Ca urmare a ostilităților, un incendiu de proporții a izbucnit pe teritoriul sfeșturii Tuturor Sfinților din Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins clădirea principală", scrie în anunț.

Până în prezent nu au fost raportate victime. Clădirea originală datează din 1526, potrivit site-ului oficial al bisericii. Clădirea a fost reconstruită în 2005, folosind tradițiile arhitecturii rusești din secolele XVI-XVII.

Un ofițer al armatei ucrainene, Iurii Kochevenko, a postat pe Facebook o fotografie a mănăstirii în flăcări, explicație: „O altă crimă a barbarilor ruși pentru care nu există nimic sacru.”

Rușii îi acuză pe ucraineni că au incendiat mănăstirea, având în vedere că lăcașul de cult ține de Patrarhia Moscovei.

Mănăstirea se află pe stâncile de lângă râul Siverskyi Donets. Trupele rusești au încercat în repetate rânduri să traverseze râul, cu scopul de a încercui armata ucraineană. Sviatohirsk se află chiar la nord de Slovyansk, un oraș deținut de ucraineni.

Mănăstirea datează de secole și a fost închisă de comuniști în secolul trecut, dar a fost redeschisă în 1992, după prăbușirea Uniunii Sovietice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.