Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O pisică a prins un şarpe cu două capete, un exemplar extrem de rar

sarpe

Un exemplar rar de şarpe cu două capete a fost descoperit în statul american Florida, după ce pisica unei familii din Palm Harbor a adus reptila în locuinţa stăpânilor săi, informează site-ul revistei People.

Potrivit LiveScience.com, Kay Rogers, o rezidentă din Palm Harbor, a văzut pentru prima dată acea reptilă cu două capete în urmă cu o lună, după ce pisica familiei ei, Olive, a adus şarpele în sufrageria locuinţei sale. Citată de ClickOrlando.com, Kay Rogers a declarat că atât ea, cât şi ceilalţi membri ai familiei au crezut la început că şarpele era rănit, înainte ca fiica ei să descopere că reptila avea două capete.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Şarpele a primit numele "Dos" - "Doi", în limba spaniolă -, iar Kay Rogers a dezvăluit ulterior pe Facebook că alimentaţia este cea mai mare problemă cu care se confruntă reptila.

"Am încercat mai multe lucruri pentru a îl hrăni, dar şarpelui îi este greu să îşi coordoneze cele două capete", a scris ea pe această reţea de socializare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Familia Rogers a contactat The Florida Fish and Wildlife Conservation Commission Research Institute, ai cărui angajaţi au acceptat să îngrijească acest exemplar special de şarpe.

Şarpele a fost preluat de Florida Wildlife Conservation (FWC) şi transportat la un adăpost pentru animale administrat de această instituţie.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Experţii de la FWC afirmă că Dos este un exemplar tânăr de Coluber constrictor, un şarpe neveninos frecvent întâlnit în sud-estul Statelor Unite, potrivit reprezentanţilor Florida Museum.

Afecţiunea de care suferă această reptilă, denumită bicefalie, "este neobişnuită şi apare în timpul dezvoltării embrionului, când gemenii monozigoţi nu reuşesc să se separe, iar cele două capete se dezvoltă şi rămân ataşate de un singur trup", au explicat experţii americani.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție’

Ei au adăugat că ambele capete ale şarpelui Dos sunt capabile să îşi mişte ochii, gâturile şi limbile în mod independent, "dar nu întotdeauna în aceeaşi direcţie".

Conform specialiştilor, şerpii cu două capete întâmpină mari dificultăţi pentru a supravieţui în natură, deoarece creierele lor separate iau decizii diferite. Acest proces poate să îi afecteze atunci când încearcă să se hrănească sau să fugă din calea răpitorilor.

Citește și: Radu Oprea, declarație nemiloasă la adresa Guvernului Orban: ‘Au amestecat votarea bugetului cu prezentarea bugetului înainte de alegeri’

În 2018, o viperă cu două capete a fost capturată pe o proprietate din statul american Virginia, iar un pui bicefal de şarpe cu clopoţei a fost văzut în statul New Jersey în 2019.

Potrivit LiveScience.com, bicefalia poate să apară la mai multe specii de animale, nu doar la şerpi.

Citește și: Ultim moment! Tribunalul Timiș l-a validat pe Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.