Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - O salvă de rachete a fost trasă asupra Israelului, după bombardarea Rafah, din Fâșia Gaza / Hezbollah a lovit cu drone în nord

wsj.com
gaza

Aripa armată a Jihadului Islamic palestinian a informat luni seară că a tras cu rachete din Fâşia Gaza în direcţia Israelului, pe fondul unor intense bombardamente israeliene asupra oraşului Rafah şi al aprobării de către Hamas a unui proiect de armistiţiu, transmite AFP, conform Agerpres.

"Am vizat cu baraje cu rachete (oraşul) Sderot, (kibutzul) Nir Am şi alte colonii" din zona Israelului situată în jurul Fâşiei Gaza, a indicat grupul armat palestinian într-un comunicat.

Armata israeliană a indicat că s-au auzit sirenele în zonele din jurul Fâşiei Gaza. Niciun bilanţ nu a fost disponibil imediat.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni seară că a acceptat o propunere de armistiţiu prezentată de mediatori, după începerea unei operaţiuni israeliene de evacuare a zeci de mii de persoane din Rafah, la marginea de sud a Fâşiei Gaza asediată.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că propunerea este "departe de cerinţele israeliene", adăugând în acelaşi timp că ţara va trimite o delegaţie "la mediatori pentru a epuiza posibilităţile de a se ajunge la un acord" asupra unui armistiţiu.

După anunţul Hamas, armata israeliană a efectuat bombardamente intense în estul oraşului suprapopulat Rafah, de unde locuitorii au fost îndemnaţi să plece, potrivit AFP.

Atac cu drone al Hezbollah în nordul Israelului

Gruparea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat luni că a efectuat un atac cu drone asupra unor poziţii militare israeliene din apropierea oraşului Metula, în nordul Israelului, scrie Reuters, conform Rador Radio România. Armata israeliană a confirmat ulterior că doi soldaţi au fost ucişi în urma atacului.

Hezbollah, care este susţinută de Iran, a adăugat că a trimis zeci de rachete în direcţia unor obiective militare dincolo de graniţa cu Israelul. Israel şi Hezbollah - care a acumulat un arsenal formidabil din 2006 - au fost angrenate zilnic în atacuri transfrontaliere în ultimele şase luni, în paralel cu războiul Israelului în Fâşia Gaza.

Bombardamente în sudul enclavei

"Invadarea" oraşului Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, unde Israelul a promis că va desfăşura o vastă operaţiune terestră, ar fi "intolerabilă", a insistat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres, îndemnând Israelul şi Hamas la un "efort suplimentar" pentru un armistiţiu, notează AFP.

UNICEF, la rândul său, s-a declarat alarmat de soarta a aproximativ 600.000 de copii înghesuiţi la Rafah, ameninţaţi cu o "nouă catastrofă iminentă".

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ al AFP întocmit pe baza datelor oficiale israeliene.

Ofensiva israeliană lansată în Fâşia Gaza drept represalii a făcut până în prezent 34.735 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.