Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O turmă de zimbri, surprinsă în timp ce alerga într-o pădure din Neamț

Romsilva
zimbri

Mai mulți zimbri care aleargă printr-o pădure din județul Neamț au filmați în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei. Este înviorare în pas alergător, au comentat angajații rezervației care au postat imaginile pe Facebook, potrivit mediafax.ro.

Zimbrii au fost filmați pe parcursul dimineții în Parcul Natural Vânători Neamț. Rezervația este administrată de Romsilva.

„Înviorare în pas alergător. Mai mulți zimbri în libertate care alergau printr-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț au fost filmați de colegii noștri”, scrie în textul care însoțește filmarea.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț, iar angajații regiei îi monitorizează în permanență.

„Dispărut din România timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț. În Parcul Natural Vânători Neamț sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.