Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Oraș lovit de o furtună de 300.000 de lilieci: Oamenii au fugit disperați în casele lor

Facebook
lilieci australia

Un incident extrem de neobișnuit a avut loc a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani, pe 13 ianuarie 2020, în Inghan, Australia. Autoritățile australiene au declarat că o „tornadă” de 300.000 de lilieci a lovit orașul și a forțat locuitorii să rămână acasă în timp ce roiurile de lilieci zburau în jurul lor.

Autoritățile statului Queensland au declarat la acel moment că, condițiile erau prea periculoase din cauza intensității roiului, astfel încât ambulanța aeriană a spitalului local nu a putut zbura. Orașul din North Queensland a fost afectat de ”roiul” de lilieci, o specie protejată, dar s-au putut lua măsuri pentru a le combate, conform Playtech.ro.

”Mi se pare că toți liliecii din Australia se află acum în Ingham. Sunt patru specii diferite și, pentru că toți au pui în momente diferite, abia dacă există o oportunitate în care putem interacționa cu acești lilieci pentru a încerca să-i mutăm mai departe.”, declara la vremea respectivă primarul Raymon Jayo.

Bob Katter, politician local, a fost mai direct. Într-o emisiune, el a spus că „ar fi omorât animalele cu o pușcă”. Orașul are mai mulți lilieci decât oameni, datorită celor 300.000 de mamifere înaripate care locuiesc în copaci și domină cerul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.