Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Orban, despre intenția Exxon de a-și vinde participația din Marea Neagră: 'Există un posibil consorţiu care poate să genereze o ofertă'

gov.ro
ludovic orban

Referitor la intenţia Exxon Mobil de a vinde participaţia de 50% pe care o are la proiectul din Marea Neagră, premierul Ludovic Orban a declarat în direct la Digi 24 că ar putea exista un consorţiu format din Romgaz, OMV Petrom şi o altă firmă care să facă o ofertă.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

”Exxon, din informaţiile pe care le avem, se pare că a decis să testeze vânzarea participaţiei de 50% pe care o aveau la acest proiect. De ce a luat decizia asta, nu mă întrebaţi, dar, dacă ne uităm la OUG 114 şi la bulibăşeala privitoare la legislaţia rivitoare la taxarea exploataţilor offshore şi la toate promisunile neonorate făcute de guvernările PSD şi la schimbările peste noapte ale diferitelor poziţii ale Guvernului putem să găsim un răsuns la aceste decizii. Ne dorim un partener – în cazul în care Exxon va decide să vândă – un partener serios, care să fie din zona parteneriatelor noastre, UE - NATO. Nu putem hotărî noi. De altfel, există un posibil consorţiu care să cuprindă Romgaz, OMV Petrom şi o altă companie care poate să genereze o ofertă care să determine Exxon să ia o decizie. ”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Exxon Mobil şi OMV Petrom explorează blocul de mare adâncime din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat un zăcământ de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze, însă cele două companii au amânat decizia de a continua cu etapa de extracţiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.