Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Papa Francisc a decis SĂ RESPECTE, în cele din urmă, și el legea: A purtat, în premieră, mască

Vatican Media
Papa Francisc masca

Papa Francisc a purtat marţi pentru prima dată mască la o slujbă publică, când împreună cu alţi lideri religioşi a participat la Roma la o întâlnire internaţională de rugăciune pentru pace. Deși este obligatorie masca, liderul religios al catolicilor a refuzat să o poarte, până acum, la slujbe.

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. El a purtat anterior mască doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican, scrie agerpres.ro.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Papa Francisc a fost criticat, în special în social media, pentru că nu a purtat mască la audienţele sale generale şi pentru că a intrat uneori în contact relativ strâns cu vizitatorii.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a participat la slujbă împreună cu lideri de diferite religii, printre care şi patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Concomitent, în alte locaţii din Roma, evreii s-au rugat în sinagoga oraşului iar liderii budist, hindus şi musulman s-au rugat şi ei pentru pace.

Papa Francisc şi-a scos masca în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, urma să participe la eveniment însă nu a putut ajunge din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.