Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Papa Francisc, mesaj de ziua mondială a migrantului şi refugiatului: 'Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor'

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc a făcut apel duminică, în Piaţa San Pietro, la "o lume mereu mai incluzivă", cu ocazia Zilei mondiale a migrantului şi refugiatului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Suntem chemaţi să construim o lume mereu mai incluzivă, care nu exclude pe nimeni", a declarat Suveranul Pontif de la o fereastră a palatului apostolic, la finalul tradiţionalei rugăciuni Angelus.

"Mă alătur celor care celebrează această zi în lume", a subliniat el, salutând din Piaţa San Pietro numeroasele comunităţi străine.

"Trebuie să mergem împreună, fără frică, alături de cei mai vulnerabili: migranţi, refugiaţi, persoane strămutate, victime ale traficului, abandonaţi", a spus Papa Francisc, care a făcut din primirea de migranţi una din marile teme ale pontificatului său, început în 2013.

Papa, el însuşi provenit dintr-o familie de migranţi italieni instalaţi în Argentina, a făcut apel la credincioşi şi la turişti să vadă o sculptură monumentală din argilă şi bronz care a fost instalată la solicitarea sa în Piaţa San Pietro în septembrie 2019, reprezentând 140 de migranţi din diferite ţări sau perioade istorice şi de diferite religii, înghesuiţi într-o barcă.

"Nu închideţi ochii în faţa speranţei lor", aceea "de a reîncepe să trăiască", a spus Suveranul Pontif.

Papa a denunţat anterior în general "închiderea", "rădăcina pentru atât de multe rele ale istoriei, pentru absolutismul care deseori a generat dictaturi şi pentru atâtea violenţe împotriva a ceea ce este diferit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.