Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Patriarhul Daniel, mesaj CATEGORIC în fața Papei Francisc: 'Să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii'

basilica.ro
Papa Francisc Patriarhul Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a întâmpinat pe Papa Francisc în Salonul Conventus al Palatului Patriarhiei cu salutul „Hristos a înviat!”.

În cuvântul de salut adresat Conducătorului Bisericii Romano-Catolice, Patriarhul Daniel a rememorat întâlnirea dintre Patriarhul Teoctist și Papa Ioan Paul al II-lea din urmă cu 20 de ani.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Patriarhul României a spus că vizita din 1999 a stat sub semnul bucuriei libertății religioase după experiența regimului comunist ateu, iar întâlnirea actuală trebuie să fie un îndemn la apărarea valorilor creștine în Europa de azi secularizată.

La întâlnirea cu Papa Francisc de la Palatul Patriarhiei au participat membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

Cuvântul integral adresat de Patriarhul Daniel Papei Francisc:

”Sanctitatea Voastră,

Cu salutul pascal „Hristos a înviat!”, vă primim în această sală a Palatului Patriarhiei, în care, la 8 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a fost primit de Patriarhul Teoctist şi de mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Această sală este numită simbolic în limba latină Conventus, adică Întâlnire.

Papa Ioan Paul al II-lea, în timpul episcopatului său în Polonia, şi Patriarhul Teoctist, ca episcop în România, au avut o experienţă spirituală comună, şi anume au cunoscut anii grei ai regimului comunist, când Biserica a fost marginalizată şi persecutată.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta

De aceea, întâlnirea lor la Bucureşti, în zilele de 7-9 mai 1999, a fost marcată de bucuria libertăţii religioase a creştinilor şi amplificată de sărbătoarea Sfintelor Paşti. Atât Papa Ioan Paul al II-lea, cât şi Patriarhul Teoctist au fost apărători ai credinţei creştine şi au simțit în activitatea lor ajutorul lui Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

În acest sens, predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Totodată, ei ne cheamă să mărturisim, să apărăm şi să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic, un continent care îmbătrânește rapid.

Predicarea Evangheliei lui Hristos înseamnă astăzi să unim Liturghia cu filantropia, rugăciunea cu acţiunea socială în ajutorarea oamenilor săraci, bolnavi şi marginalizaţi.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

În acelaşi timp, Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea şi solidaritatea în societate pentru ca iubirea lui Hristos pentru toţi oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace şi bucurie, pentru persoane şi pentru popoare.

Vă dorim multă sănătate şi mulţi ani de viaţă: Ad multos annos!

† Daniel

Patriarhul României”, a fost mesajul Patriarhului Daniel.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.