Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Paul Stănescu: Mi se pare penibil să nu mărești pensia

antena 3
paul stanescu

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a criticat decizia coaliției de guvernare de a nu crește punctul de pensie în acest an.

Citește și: DECIZIE - Primele SPORURI care se TAIE în sistemul bugetar în 2021: Anunțul lui Ludovic Orban / VIDEO

„Guvernul Citu si Guvernul Orban sunt la pachet, le-as numi 'Guvernul minciunii'. Imi aduc aminte ca Orban spunea in ianuarie 2020 ca sunt in legea bugetului bani de pensii si salarii. Citu ne-a spus in noiembrie 2020, eram in campanie electorala, ca vom mari cu 46% pensiile in patru ani si ca in 2021 marirea va fi de 8%. Iese acum Ludovic Orban si spune ca nu poate sa mareasca pensiile ca si cum pensionarii in 2021 ei n-ar trai, ei ar trebui sa moara. Mai mult, spune ca nici vouchere de vacanta care au efect pentru HORECA si nici gratuitatea pentru studenti. Asa, facand un calcul scurt, matematic, vorbim de 5 milioane si ceva de pensionari, peste 600.000 de studenti, peste 1,2 milioane angajati din sistemul bugetar”, a declarat Paul Stănescu.

„Nu cred că se va întâmpla ceva bun cu pensiile nici în 2022. Sa va spun de ce. Logica e simpla si scurta. Daca ne uitam la coalitie, in PNL sunt două grupări, gruparea Orban și gruparea Cîțu. În USR sunt grupările Barna și Cioloș. Si mai e grupul UDMR. Miniștrii ăia trebuie să meargă mai întâi să ia lumină de la partid sau de la grupare și pe urmă merg în Guvern sa faca lucruri. Am mai observat ceva, nu poți să te califici ca ministru la locul de muncă pentru că nu ai timp, ma uit la unii ministri parca nu au nicio responsabilitate”, a adăugat acesta.

„Pensiile reprezinta 8% din PIB. Mi se pare penibil sa spui ca pensia e mare sau trebuie sa tai pensia sau trebuie sa nu maresti pensia. Oamenii astia au muncit zeci de ani, trebuie sa traiasca decent in tara asta”, a mai spus Paul Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.