Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Pensiile speciale ale parlamentarilor, în acord cu deciziile CCR. Proiect depus în Parlament de PNL

b1.ro
Florin Roman PNL

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat luni că a depus la Parlament un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

Capitolul XI din Legea 96/206 se referă la condiţiile în care deputaţii şi senatorii primesc indemnizaţia pentru limita de vârstă.

"Este un proiect simplu, care ţine cont de recomandările CCR şi în care practic abrogăm, aşa cum ne cere Curtea, capitolul XI - indemnizaţia pentru limita de vârstă - şi articolele 49 şi 50 din statutul senatorilor şi deputaţilor. Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de CCR pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu vor mai avea motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la CCR", a declarat Roman la Parlament.

Citește și: BOMBĂ Viorica de la Clejani RECUNOAȘTE că fiica ei era drogată: ce a luat Margherita înainte de accident

El a arătat că speră ca propunerea legislativă să fie adoptată în regim de urgenţă, "pentru că partidele mari din Parlament, cel puţin declarativ, au spus că vor susţine orice proiect pentru eliminarea pensiilor senatorilor şi deputaţilor".

Potrivit propunerii legislative, "dispoziţiile capitolului XI - 'Indemnizaţia pentru limită de vârstă', cu referire la art. 49 şi art. 50 din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu completările ulterioare, se abrogă".

De asemenea, "Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare".

"Prezentul act normativ respectă Decizia Curţii Constituţionale nr.873/2010 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Scopul reglementării propuse prin proiectul de lege este abrogarea unor dispoziţii din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, care încarcă, imoral, bugetul autorităţii legislative şi care nu permit efectuarea de investiţii urgente şi absolut necesare, cum ar fi cele de eficientizare energetică a Palatului Parlamentului aflat în administrarea Camerei Deputaţilor", se arată în expunerea de motive.

Declarații de presă ale liderului deputaților PNL, Florin Roman.

Publicată de Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputaților pe Luni, 25 mai 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.