Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Persoană rătăcită pe Platoul Bucegi, unde vântul are peste 130 km/h şi vizibilitatea e zero: Zece salvamontişti au plecat în căutarea sa

Update

Bărbatul care s-a rătăcit, marţi, în masivul Bucegi după ce a plecat cu snowmobilul de la cabana pe care o deţine pe munte, încercând să ajungă acasă, a fost găsit de salvamontişti după o acţiune de trei ore, a anunţat city managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait.

Potrivit acestuia, bărbatul a fost reperat de echipele de salvatori pe firul Văii Soarelui către Vânturiş.

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont, persoana rătăcită este afectată de frig şi viscol, dar afecţiunile nu sunt majore.

Bărbatul va fi dus de salvamontişti la cabana Diham până când vremea va permite deplasarea în siguranţă către Sinaia, precizează sursa citată.

Acţiunea a fost una extrem de dificilă din cauza vremii, în condiţiile în care pe munte este viscol puternic, vântul suflă cu peste 130 km/h şi transportă zăpada, vizibilitatea este aproape zero, iar temperatura negativă este amplificată de vânt.

Știrea inițială

Zece salvamontişti prahoveni intervin, marţi seară, pentru salvarea unei persoane care a anunţat că s-a rătăcit în zona platoului din Masivul Bucegi. Acţiunea are loc în condiţii extreme, pe întuneric, cu vânt care suflă cu viteza de 130 de kilometri pe oră şi vizibilitate zero, conform news.ro.

La acţiunea de salvare au fost mobilizaţi, marţi seară, zece salvatori montani de la formaţiunea Salvamont Sinaia.

„Acţiunea se anunţă extrem de grea şi periculoasă, e deja întuneric şi în zonă este viscol puternic cu transport de zăpadă, vântul sufla cu peste 130 kilometri pe oră, vizibilitate zero si temperatura negativă amplificata de vânt”, informează Salvamont România.

Meteorologii au anunţat că, până marţi-seară, vântul va continua să aibă intensificări în 30 de judeţe din estul, centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte, fiind emis Cod galben.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, mai ales la altitudini mari, va fi viscol, până miercuri dimineaţă.

City managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait, a declarat, pentru AGERPRES, că persoana respectivă, în vârstă de circa 40 de ani, are o cabană pe munte. Bărbatul a plecat spre casă cu snowmobilul, însă la un moment dat s-a rătăcit. Acesta s-a adăpostit şi a dat salvatorilor coordonatele, însă nu a fost găsit în acel loc, a precizat Panait.

Potrivit acestuia, căutările continuă, dar sunt extrem de dificile din cauza vremii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.