Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Pianistul și dirijorul Daniel Barenboim şi-a anulat angajamentele din următoarele săptămâni pentru a suporta o intervenţie chirurgicală

romaniatv.net
dirijor

Legendarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim, în vârstă de 79 de ani, şi-a anulat toate angajamentele din următoarele săptămâni, deoarece va fi supus unei intervenţii chirurgicale, au anunţat duminică reprezentanţii Operei La Scala din Milano, potrivit AFP.

"Domnul Barenboim a fost nevoit să îşi suspende activitatea în următoarele săptămâni pentru a se supune unei intervenţii chirurgicale'', a informat într-un comunicat celebra operă milaneză, unde celebrul muzician a fost director muzical între anii 2005 şi 2014, potrivit Agerpres.

Pe 8 februarie, Daniel Barenboim urma să interpreteze sonate de Beethoven în cadrul unei serii de concerte dedicate marilor pianişti, însă concertul a fost amânat pentru data de 13 iunie.

De asemenea, artistul urma să cânte pe 12 februarie alături de Filarmonica della Scala, dirijată de Zubin Mehta. Nu a fost anunţată o nouă dată pentru acest concert.

Maestrul israeliano-argentinian este directorul muzical al Operei de Stat din Berlin şi al orchestrei sale, Staatskapelle, de trei decenii şi se află sub contract cu aceste instituţii până în 2027.

"Voi rămâne până când voi avea puterea. Dacă nu, voi pleca; nu vreau să rămân ca o relicvă a trecutului", a declarat el anul trecut pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.