Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Pilotul de 19 ani care s-a accidentat grav în Marele Premiu al Italiei A MURIT

motorsport.com
Jason Dupasquier

Pilotul elveţian Jason Dupasquier, de la echipa Prustel GP, a încetat din viaţă duminică la spitalul Carregi din Florenţa, după ce s-a accidentat grav pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu de motociclism viteză, au anunţat organizatorii Campionatului mondial MotoGP.

Dupasquier, 19 ani, a suferit noaptea trecută o intervenţie chirurgicală la torace din cauza unei leziuni vasculare, dar starea lui a rămas gravă şi se afla la terapie intensivă în momentul decesului, potrivit agerpres.ro.

''În pofida celor mai mari eforturi depuse de staff-ul medical al circuitului şi al celor care l-au îngrijit apoi pe pilotul elveţian, spitalul a anunţat că din nefericire Dupasquier a încetat din viaţă din cauza rănilor sale. În numele întregii familii MotoGP, noi transmite dragostea noastră echipei sale, familiei sale şi celor apropiaţi. Ne vei lipsi foarte mult, Jason. '', se arată într-un comunicat al MotoGP.

Dupasquier a căzut în ultimele momente ale sesiunii de calificări de sâmbătă, iar conform unor declaraţii ale altor piloţi implicaţi, japonezul Ayumu Sasaki şi spaniolul Jermey Alcoba, el a fost lovit de cel puţin o motocicletă, înainte de a aluneca fără suflare pe pistă. După un ajutor medical primit pe circuit, elveţianul de 19 ani a fost transportat cu un elicopter la centrul de traumatologie a spitalului Carregi.

Echipa sa din Moto3, PrustelGP, şi conaţionalul său Thomas Luhti, de la Moto2, au decis să nu ia startul în Marele Premiu al Italiei de duminică.

În warm-up-ul de duminică dimineaţă, mai mulţi piloţi au arborat mesaje de susţinere a elveţianului, iar francezul Fabio Quartararo (Yamaha) i-a dedicat pole-position-ul său de la clasa MotoGP, sâmbătă, după accident.

Jason a debutat în Mondialul de motociclism viteză în 2020, la echipa germană PrustelGP, dar nu a obţinut niciun punct în primul sezon la Moto3. În acest sezon, elveţianul ocupă locul zece cu 27 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.