Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Pompierii din Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe o suprafaţă unde sunt depozitaţi baloţi de paie

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Pompierii din Ialomiţa şi Călăraşi încearcă, de vineri noapte, să stingă un incendiu produs în satul Horia, comuna Axintele, pe o suprafaţă foarte mare unde sunt depozitaţi zeci de mii baloţi de paie. Incendiul este favorizat de vântul foarte puternic, pompierii încercând să ţină flăcările departe de pădure şi de comunitate.

Incendiul a izbucnit, vineri, în jurul orei 23.00, în satul Horia, comuna Axintele. Flăcările au cuprins tone de baloţi de paie depozitaţi pe o suprafaţă de 4 hectare de teren. Flăcările au fost întreţinute şi de vântul puternic, potrivit news.ro.

Citește și: Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Acolo s-a acţionat cu 4 autospeciale dotate cu apă şi spumă şi 3 cisterne de apă.

”Incendiul a izbucnit în seara zilei de 07 august a.c., în raionul de competenţă al ISU Călăraşi, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin şi forţe de la ISU Ialomiţa. Acestea s-au alăturat intervenţiei în jurul orei 23:00: Alimentat de vânt şi de cantitatea mare de paie stivuite în baloţi (circa 25.000 de baloţi din aproximativ 5 şire a 50-100 m lungime, 5-10 m înălţime, şi 20-30 m lăţime), incendiul se manifestă pe o suprafaţă de mai bine de 4 ha de teren. Toată noaptea au acţionat pentru localizare şi lichidare 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călăraşi, 2 autospeciale de la ISU Ialomiţa, 1 tractor, 1 buldoexcavator şi o cisternă din comuna Axintele. Deşi condiţiile meteorologice (vânt puternic) au ridicat mari probleme pompierilor, aceştia au reuşit menţinerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate sau către pădure”, au precizat iniţial reprezentanţii ISU Ialomiţa.

Operaţiunea de stingere de la Axintele continua şi duminică. Toată ziua de sâmbătă şi în cursul nopţii trecute s-a acţionat neîntrerupt cu forţe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomiţa şi ISU Călăraşi, precum şi de la autoritatea locală Axintele.

Citește și: Poliția și jandarmeria, mobilizare masivă la înmormântarea lui Emi Pian

”Prioritatea este menţinerea flăcărilor departe de comunitate şi de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea şi lichidarea incendiului. S-a acţionat în cursul zilei de ieri şi al nopţii cu forţă umană formată din 15 cadre militare şi 4 lucrători din comună, 4 autospeciale pentru stingere, 3 cisterne cu apă şi un tractor cu plug. Focul a înghiţit peste 45.000 de baloţi din paie de mari dimensiuni, fiind permanent înteţit de vânt şi de caniculă”, au precizat duminică reprezentanţii ISU Ialomiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.