Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Predica superbă a unui preot ardelean: De ce este Patriarhul Daniel Preafericit

Grupul psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de arhidiaconul Mihail Bucă, a fost oaspetele Parohiei Ortodoxe Române Câmpia Turzii II, din județul Cluj. Psalții Patriarhiei Române au dat răspunsurile, duminică, 10 aprilie, în Duminica a cincea din Postul Mare (a Cuvioasei Maria Egipteanca), la Sfânta Liturghie, pentru prima dată în Câmpia Turzii, iar preoții slujitori, alături de aproximativ 200 de credincioși, au fost profund impresionați.

Părintele Aurelian Cherecheș a rostit, la debutul predicii, o cuvântare de mulțumire la adresa arhidiaconului Mihail Bucă și a psalților din ”Tronos”. Preotul ardelean a explicat că Patriarhul Daniel are și titulatura de ”Preafericit” pentru că are ”onoarea și privilegiul” de a fi în preajma psalților din ”Tronos”.

”Vechimea bisericii noastre este de la începutul poporului nostru. Eu cred că este Preafericit pentru că are onoare și privilegiul de a fi întotdeauna în preajma acestor minunați oameni care îi dau răspunsurile la slujbele bisericești. Cum să nu fi ”Preafericit” când corul ”Tronos” îți dă răspunsurile la Liturghie sau la alte rânduieli bisericești?! Deosebit! Deosebit!

Pe noi ne-ați pus într-un ”impas”! Este greu să slujești așa, stând cu o ureche pe voi, ascultându-vă, și încercând să te concentrezi și la taina slujitului. A fost un moment înălțător, pentru care vă mulțumim!”, a spus preotul Aurelian Cherecheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.