Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Premierul anunță în Parlament suprataxarea profitului băncilor: 'Venim cu o nouă abordare în cazul companiilor mari'

playtech.ro
card cont bancar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, unde își angajează răspunderea pentru pachetul fiscal, că se taxează suplimentar profitul băncilor și se vine „cu o nouă abordare în cazul companiilor mari”, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri.

„Am văzut tot felul de interpretări... cum că aceste decizii aduc austeritatea. Adevărul este că AUSTERITATE a fost în 2010, când s-au tăiat salarii și pensii și s-a majorat TVA-ul, de la 19 la 24 la sută. Atunci românii au fost sărăciți și s-a prăbușit puterea de cumpărare!

Acest Guvern nu crește TVA-ul general. Acest Guvern păstrează la 9% TVA-ul pentru alimente și medicamente, cărți și spectacole culturale. La fel cum păstrăm TVA-ul cel mai mic, de 5%, la lemne de foc, energie, gaze.

În plus, cum poți vorbi de austeritate când una dintre principalele măsuri este creșterea salariului minim cu 10% de la 3.000 la 3.300 de lei, iar în construcții cu 12.5%, până la 4.500 de lei? Să crești salariul minim pentru 2 milioane de oameni este austeritate???

Știu, este dureros pentru anumite interese economice! Însă toți trebuie să plătim corect taxele aici, în România. Corect și echitabil!

Trebuie să facem un mediu concurențial corect, în care fiecare plătește în funcție de cât câștigă. Nici mai mult, nici mai puțin!

Taxăm suplimentar profitul băncilor și, mai ales, venim cu o nouă abordare în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri.

Este o măsură de echitate, pe care o propun de doi ani, de când eram în Opoziție. Marile companii să plătească măcar la nivelul minim al unei companii românești. Avem însă grijă ca investițiile acestor mari firme să fie protejate, fiind eliminate din calculul acestui impozit.

Mai mult, asigurăm echitatea fiscală între contribuabili prin eliminarea graduală a excepțiilor și privilegiilor fiscale.

Sigur că vor fi întotdeauna unii care vor spune că nu este bine...

Așa au spus și când am reglementat piața energiei, iar românii au plătit prețuri normale la facturile de curent și gaze. Așa au spus și când am plafonat prețurile la alimentele de bază. De aceea, vă spun și acum: măsurile fiscale propuse nu vor distruge nimic! Din contră, vor stimula dezvoltarea României!”, a declarat Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.