Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Premierul Cîțu anunță corectarea hotărârii CNSU: Copiii peste 6 ani ar putea avea nevoie de certificat verde

Inquam Photos / Octav Ganea
copii scoala

Premierul Cîțu a declarat joi seara, la TVR 1, că Guvernul va corecta hotărârea CNSU, în sensul introducerii exceptării copiilor sub șase ani de la nevoia prezentării certificatului verde. Din ceea ce afirmă premierul, copiii peste 6 ani vor avea nevoie de certificat verde (obținut doar prin testare pentru copiii între 6 și 12 ani) pentru accesul în restaurante, cimenatografe, la spectacole.

„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.r.) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Acesta a adăugat că acum era momentul pentru introducerea obligativității certificatului COVID-19, având în vedere că până acum România a fost într-o zonă verde.

„Până acum am reușit să ținem România în zona verde. Soluția cu certificatul a venit pentru că nu vreau să mai închidem economia. Dacă apar alte variante mai bune, le vom folosi pe acelea”; a comentat Cîțu.

CONTEXT: Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat joi hotărârea prin care se introduce certificatul verde COVID-19 dacă rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6. Astfel, activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, iar desfășurarea evenimentelor cum ar fi nunțile sau botezurile va fi permisă dacă participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. Decizia CNSU trebuie aprobată prin hotărâre de Guvern. O ședință a guvernului este programată pentru vineri după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.