Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Premierul Cîțu, mișcare politică în plină criză: Prețurile la energie se vor plafona... după învestirea unui nou guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
citu

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că Guvernul și PNL susțin plafonarea prețurilor la energie. Un guvern interimar nu poate adopta o asemenea decizie, astfel că plafonarea se va face după învestirea unui nou guvern. Dacă acesta va fi codus tot de Florin Cîțu.

„Am văzut evoluția prețurilor în ultima perioadă și am luat decizia ca PNL și Guvernul să susțină plafonarea prețurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale”, a declarat Cîțu.

Înainte de adoptarea moțiunii de cenzură, Guvernul Cîțu a adoptat o schemă de compensare a facturilor la energie electrică și gaze, respingând varianta plafonării prețurilor. Pe de altă parte, plafonarea era o variantă susținută de UDMR, dar și de PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.