Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premierul Franței și-a pus purtătorul de cuvânt să vorbească în locul său, la întâlnirea cu Orban: Jean Castex s-a uitat în fițuică când i-a zis numele

Premierul Ludovic Orban se află într-o vizită oficială în Franţa. Orban s-a întâlnit, deja, cu omologul său francez, iar cei doi oficiali au participat la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale, ulterior susținând declaraţii de presă comune la Hotel de Matignon.

Jean Castex și-a pus un purtător de cuvânt să susțină discursul, în locul său, după cuvântarea lui Orban. În momentul în care a trebuit să spună cu cine s-a întâlnit, Castex a fost nevoit să se uite pe o ”fițuică”, unde avea notat numele lui Ludovic Orban.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

”Sunt, în mod deosebit, onorat și fericit de a-l primi, azi, aici, pe premierul unei mari țări prieten de-ale Franței. Domnul premier (n.r. se uită pe o foaie mică) Ludovic Orban și-a exprimat toată solidaritatea și sprijinul României față de atacurile defăimătoare ale președintelui Erdogan împotriva președintelui Republicii Franței. Sunt, în mod deosebit, impresionat. Țările noastre au cunoscut teribilul atentat de la Conflans-Sainte-Honorine, este foarte important că partenerii noștri europeni ne sunt alături pentru a apăra valorile noastre comune, semn al libertății de exprimare și de conștiință, a luptei împotriva chemărilor la ură și împotriva terorismului, în particular. Această crimă odioasă a fost comisă exact împotriva acestor valori fundamentale.

Am decis să reîntărim relațiile în domeniul energiei nucleare, al apărării, al telecomunicațiilor, agriculturii, sănătății și culturii. Este obiectivul foii de parcurs pe care am semnat-o împreună și a declarației de intenție în domeniul energiei nucleare civile.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Am vorbit și despre numeroasele subiecte europene comune asupra cărora Franța și România au aceleași opinii.”, a spus Jean Castex.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.