Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Primele pagube după cutremur

bzi.ro
distrugeri Palatul Braunstein

Cutremurul de noaptea trecută s-a simţit puternic la Iaşi. De pe unele clădiri vechi din oraş au căzut mai multe ornamente. De asemenea, şase persoane au sunat la 112, solicitând ambulanţa în urma unor atacuri de panică, relatează digi24.

Vezi și: VIDEO Primele imagini cu seismul care a cutremurat România în această noapte

Imediat după cutremur, angajaţii ISU s-au deplasat în zona centrală a Iaşiului, la Palatul Braunstein, pentru că s-au desprins părţi din tencuiala clădirii. 

"Echipajele ISU au intervenit în municipiul Iaşi pentru degajarea tencuielii căzute de pe o clădire precum şi a elementelor de construcţie a unui balcon. Clădirea nu este locuită şi nu au existat victime. Am fost solicitaţi, prin serviciul de urgenţă 112, pentru acordarea de servicii medicale la două persoane care prezentau traumatisme minore", a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi potrivit agerpres.

Cei de Ambulanţă au preluat 12 apeluri venite din partea unor persoane care au suferit atacuri de panică. 

Mai mulţi utilizatori ai paginii de socializare Facebook au scris că în timpul seismului uşile mobilierului s-au deschis sau că le-au căzut diferite obiecte. De teama unor replici puternice unii ieşeni au preferat să îşi petreacă restul nopţii în faţa blocurilor sau în maşini.

Seismul a afectat una dintre clădirile importante de patrimoniu ale Iaşiului - Palatul Braunstein, de lângă Piața Unirii, o construcție de la începutul secolului al XX-lea, care nu a fost niciodată reabilitată.

Primăria a căutat de-a lungul ultimilor ani soluții pentru reabilitarea clădirii, inclusiv fonduri europene, costurile unei asemenea operațiuni fiind estimate la 20 de milioane de euro.

După seismul de noaptea trecută, s-au desprins bucăți din fațadă, ornamentele unui bloc, practic, iar acum zona este izolată.

Vezi și: Televiziunile din România criticate după cutremur: NU au existat!/ VIDEO

Primăria a expertizat seismic 400 de clădiri în Iași, 140 dintre acestea având risc ridicat. 60 sunt blocuri de locuințe, în care locuiesc mii de oameni. Mulți s-au speriat, astfel că serviciul de ambulanță a fost solicitat la șase adrese unde existau persoane care suferiseră atacuri de panică.

Vezi și: Glume după cutremur: E prima dată în mandatul lui Iohannis când au început să se miște lucrurile

Vezi și: Cutremure de peste 4 grade pe scara Richter, produse în România în perioada 2015-2016 (cronologie)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.