Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Procuroarea care a bruscat fetița dată spre adopție explică ce a făcut: 'Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe'

Procuroarea Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, acuzată că a bruscat-o pe fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dată spre adopţie unei familii din SUA, neagă toate acuzațiile care i s-au adus.

Ea susţine că i-a vorbit calm copilei, că nu a strâns-o de mână, şi nici nu a tras de ea, ci doar a atins-o uşor pentru că ţipa şi se târa pe jos.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

“Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz.

Magistratul spune că a mers însoţită de un psiholog, de un asistent social şi de poliţişti şi a mărturisit că a fost foarte greu pentru ea, dar că nu putea lăsa copilul acolo. „Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român? Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat procurorul Maria Piţurcă.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Ea a declarat că femeia din Baia de Aramă, la care era fetița, a refuzat de două ori să o adopte.

„Acest copil a fost inclus în categoria copil greu adoptabil și părinții au refuzat de două ori să adopte fetița”, a mai spus procurorul, care a precizat că fetița se zbătea „pentru că i s-a inoculat că o iau în străinătate și îi fac rău”.

Potrivit procurorului de caz, acțiunea de vineri a fost posibilă după ce în data de 24 mai Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți a depus o sesizare în care se arăta că asistentul maternal Ș.M. refuză să predea copilul părinților adoptatori.

„În acea plângere se arăta că asistentul maternal influența negativ copilul referitor la părinții adoptivi și pe perioada procesului de adopție dânsa chiar a fost sancționată de cei de la Protecția Copilului pentru că nu a lăsat-o pe minoră să relaționeze cu copilul pe care urma să-l adopte”, a mai spus procurorul de caz Maria Pițurcă.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Ulterior, potrivit aceleiași surse, au mai fost înregistrate plângeri din partea părinților adoptivi și din partea Agenției Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Instituția acuza faptul că fata ar fi fost sechestrată în locuința din orașul Baia de Aramă și a fost supusă unui abuz emoțional. O altă plângere penală făcută de părinții adoptivi se referă la faptul că fata a fost retrasă de la școală.

Potrivit Mariei Pițurcă, reprezentanții DGASPC Mehedinți au încercat de trei ori să ia legătura cu asistentul maternal pentru predarea fetiței, dar s-au lovit de refuzuri. În urma acestor refuzuri, femeii i-a fost retrasă calitatea de asistent maternal și i-a fost desfăcut contractul de muncă cu DGASPC Mehedinți.

„În acel moment ea nu mai avea nici un drept pentru a reține minora la domiciliul ei”, a susținut procurorul.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’ .

Percheziția de vineri a fost făcută, potrivit procurorului, pentru a înceta starea de deținere ilegală și pentru a se stabili starea fizică și psihică a minorei. „Pe timpul cercetărilor au fost solicitate anumite documente medicale din care a reieșit că minora a fost internată de mai multe ori la spitalul orășenesc Baia de Aramă cu mai multe afecțiuni printre care și malnutriție, pneumonie, gastroenterocolită”, a mai declarat Maria Pițurcă.

Aceasta a spus că în timpul percheziției, mai mulți adulți au început să țipe și să vocifereze. „Au început ceilalți membri majori să țipe, să vocifereze. S-a creat o hărmălaie, nu ne puteam înțelege. Minora era în continuare agitată. Atunci am luat hotărârea să încetăm această stare a minorei. (...) Nu puteam să ținem minora să țipe, să strige până ridicam noi documentele privind starea acesteia și am luat hotărârea să o iau de acolo să o duc părinților adoptivi”, a precizat Maria Pițurcă..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.