Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Profesorii din SUA cer ca școlile SĂ NU fie deschise: Proteste masive la New York, Chicago și Los Angeles, după declarațiile lui Donald Trump

Mai multe sindicate de profesori au protestat luni la New York împotriva eventualei redeschideri a centrelor de învăţâmânt pentru următorul an şcolar, în condiţiile în care cazurile de contagiere cu noul coronavirus sunt în creştere în SUA, relatează EFE.

Câteva sute de persoane au mărşăluit pe străzile din centrul Manhattan-ului pentru a cere guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, şi primarului oraşului, Bill de Blasio, ca elevii să nu revină în sălile de curs până când totul va fi sigur. În același timp, Donald Trump a cerut, pe Twitter, redeschiderea școlilor, dar amânarea alegerilor prezidențiale.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Pentru aceasta, au argumentat ei, nu mai trebuie să fie niciun caz de contagiere şi vor trebui implementate toate măsurile de siguranţă, precum teste rapide sau mijloace sigure de transport public, scrie agerpres.ro.

Protestatarii au cerut şi o finanţare substanţială şi continuă din partea statului şi oraşului New York pentru părinţii care lucrează şi pentru ca cei cu avere de milioane de dolari din Big Apple să plătească impozite mai mari pentru a sprijini familiile care muncesc, precum şi şcolile şi comunităţile.

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

Protestele de luni, numită "Ziua naţională a rezistenţei împotriva redeschiderii în nesiguranţă a şcolilor", au avut loc şi în alte oraşe ale SUA, precum Chicago şi Los Angeles.

Oraşul New York au înregistrat peste 222.000 de cazuri de contagiere cu noul coronavirus şi aproximativ 19.000 de decese.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.