Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Programul IMM Invest, modificat în ședința de Guvern. Cîțu: Vor fi eliminate ' două bariere'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Guvernul va dezbate un act normativ privind îmbunătăţirea reglementării Programului IMM Invest, a declarat premierul Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei Executivului de miercuri.

Am convocat această şedinţă, de urgenţă ca să spun aşa, pentru că avem de pregătit mai multe acte normative. În primul rând, îmbunătăţirea reglementării pentru Programul IMM Invest", a precizat Orban.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a adăugat că, prin noile prevederi, vor fi eliminate "două bariere", identificate în urma discuţiilor cu sistemul financiar-bancar. "Una dintre ele propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale asupra universalităţii de bunuri mobile şi imobile, aparţinând debitorului", a spus Cîţu.

Premierul a completat: "Noi garantăm în proporţie 80% sau 90%, nu are sens să soliciţi întreprinderii, companiei, să-i soliciţi garanţii, ipotecarea bunurilor mobile şi imobile prezente şi viitoare, adică e o garanţie nenecesară, pentru că garantează statul".

Cîţu s-a referit în continuare la modificările avute în vedere pentru îmbunătăţirea programului IMM Invest.

"A doua ne-a fost sesizată... era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a aproba dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Şi atunci am eliminat această cerinţă de a fi probat de la caz la caz", a spus ministrul.

Orban l-a completat: "Adică, ideea este că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile".

Premierul i-a cerut apoi ministrului să transmită reprezentanţilor Fondului de Garantare "să menţină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor de derularea proiectelor, să aibă o comunicare permanentă, astfel încât să fluidizeze toate procedurile şi să grăbească viteza de aprobare a creditelor".

"Ăsta e de fapt obiectivul nostru", a spus Orban.

Ședința Guvernului României din 27 mai 2020

Publicată de stiripesurse.ro pe Marţi, 26 mai 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.