Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest faţă de reforma pensiilor din Franța - Concert al greviştilor de la Opera din Paris pe treptele Palatului Garnier

romaniatv.net
opera nationala

Orchestra Operei din Paris, aflată în grevă de o lună şi jumătate, a susţinut sâmbătă un concert pe treptele Palatului Garnier, în semn de protest faţă de reforma pensiilor, relatează AFP potrivit news.ro.

În faţa a numeroşi parizieni şi turişti, dar şi a angajaţilor în grevă, orchestra şi corul Operei din Paris au interpretat extrase din “Les Troyens”, opera lui Berlioz, “Trubadurul” lui Verdi, “Carmen” de Bizet şi au încheiat cu Marseilleza, în aplauzele mulţumii, care a scandat “Trăiască greva!” şi a aruncat cu confetti.

Jose Sciutto, unul dintre angajaţii atelierului de decoruri al operei, a spus că protestul a avut ca scop solicitarea :retragerii reformei pensiilor”. “Cu acţiuni de acest fel, deschise publicului, ne gândim să ne facem auzită vocea”, a afirmat el.

Reprezentanţii diverselor departamente ale Operei au defilat în jurul orchestrei, cu bannere cu mesajele “Cultura în pericol” şi “Comedia franceză în grevă”.

Într-o lună şi jumătate de grevă, au fost anulate de Opera din Paris 67 de spectacol

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.