Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest în faţa Institutului 'Matei Balş': 'Opriţi măcelul din sănătate acum' cer fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu

Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc, în urma cărora pacienţi internaţi pentru diverse afecţiuni au murit arşi în spitale.

Mobilizarea la protest s-a făcut pe mai multe grupuri publice de pe reţelele socializare, unii dintre cei care au chemat la acţiune indicând ora 18:00, în timp ce alţii au anunţat că vor participa începând cu ora 19:00.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Protestatarii au adus cu ei lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienţi decedaţi în incendiul produs vineri dimineaţă şi afişează pancarte cu mesajele "Opriţi măcelul din sănătate acum”, "Nu mai vrem victime nevinovate in sănătate” sau "Acceptăm lucruri de neacceptat”.

Printre cei care se află, vineri seară, la protestul de la Institutul "Matei Balş" se numără cele două fondatoare ale Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, dar şi rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

De altfel, Oana Gheorghiu de la Asociaţia Dăruieşte Viaţă a postat, vineri, pe Facebook, un mesaj prin care cere "oprirea improvizaţiilor” în spitale şi acces pentru organizaţiile neguvernamentale la fonduri europene.

"În ultimul an am tot auzit de creşterea numărului de paturi de terapie intensivă şi am tot încercat să spunem că acest lucru e fie periculos, fie neadevărat. Probabil era mai bine să fie neadevărat. Opriţi improvizaţiile în spitale. Opriţi risipa şi achiziţiile inutile. Construiţi spitale modulare până veţi construi adevărate spitale. Sunt soluţii rapide şi ieftine. Şi lăsaţi-ne pe noi, ONG urile, să aplicăm la fonduri europene şi să construim noi, până reuşiţi voi, dragi autorităţi”, transmite fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte viaţă.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.