Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest inedit în parlamentul turc - Parlamentare CHP au interpretat o piesă antiviol pentru a protesta faţă de violenţa împotriva femeilor

The Financial Express
Turcia steag

Opt membre ale parlamentului Turciei au interpretat, sâmbătă, în parlament, varianta în turcă a unui cântec chilian antiviol, în semn de protest faţă de violenţa împotriva femeilor, relatează Reuters potrivit news.ro

În plus, colegii parlamentarelor din CHP au ridicat deasupra capului aproximativ 20 de fotografii cu chipuri ale unor femei care au murit din cauza violenţei domestice. Parlamentarele au lovit ritmic mesele în timp ce rosteau versurile.

Deputata Sera Kadigil a spus că prin acest gest ea şi colegele sale vor să atragă atenţia asupra problemei femeilor victim ale violenţei domestic. “Există un dans care a început în Chile pentru a atrage atenţia asupra violenţei împotriva femeilor în întreaga lume: Las Tesis. Datorită vouă, Turcia este singura ţară în care trebuie să ai imunitate parlamentară pentru a participa”, a spus ea, adresându-i-se între alţii şi ministrului de Interne Suleyman Soylu, care se afla în parlament.

Soylu a spus că toată lumea împărtăşeşte durerea fiecărei femei ucise în Turcia, precizând în acel cântec a fost cântat în Chile din motive diferite. În plus, el a respins versurile în care poliţia turcă, judecătorii, statulşi preşedintele sunt calificaţi drept violatori sau ucigaşi.

“Nu este vina mea, unde mă aflu sau cum mă îmbrac / Tu ai fost violator, tu eşti ucigaş / Poliţia / Judecătorii / Statul / Preşedintele / Statul”, sunt câteva versuri ale cântecului.

Potrivit unor date neoficiale, anul trecut în Turcia 440 de femei au fost ucise de bărbaţi, cu peste sută la sută mai mult faţă de 2012, când Ankara a promulgat o lege de protejare a femeilor. Turcia nu deţine statistici oficiale legate de feminicid.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.