Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Protest la Ministerul Justiției: Ministrul Predoiu, acuzat de angajați că ignoră hotărârile judecătorești

Sindicatul Național al Consilierilor de Probațiune a organizat joi, 27 aprilie 2023, între orele 11.30 – 14.00, un protest în fața Ministerului Justiției.

Acțiunea este motivată de refuzul ministrului Predoiu de a acorda drepturile salariale câștigate prin hotărâri judecătorești. AStfel, într-un comunicat semnat de președinta Sindicatului Consilierilor de Probațiune, Andreea Faur, ministrul Justiției este acuzat că nu emite actul administrativ pentru acordarea drepturilor salariale, deși asemenea acte au fost emise, spre exemplu, de șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu.

Zeci de consilieri de probațiune au pichetat sediul Ministerului Justiției.

Cmunicatul Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune:

„Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune anunță pichet de protest al consilierilor din serviciile de probațiune de la nivel național, în data de 27 aprilie 2023, în interval orar 11.30 – 14.00, în fața Ministerului Justiției, situat în str. Bulevardul Libertățîi, nr. 16, sector 5.

Activitatea în serviciile de probațiune va fi afectată în acest interval orar, cu toate că aceste servicii au în supraveghere peste 100.000 de persoane care au comis infracțiuni, inclusiv persoane liberate condiționat din penitenciar (pentru infracțiuni dintre cele mai grave, precum omor, viol, trafic de persoane, trafic de droguri, constituire de grupuri infracționale organizate etc.).

Observând că hotărârile judecătorești nu mai au în România, care se pretinde stat de drept, niciun efect, fiind încălcate, nesocotite în mod iresponsabil de cei în contradictoriu cu care au fost date, debitori care refuză să își execute obligațiile ce le revin prin lege și prin hotărâri judecătorești date în numele legii, luând act că în România drepturile salariale ale consilierilor de probațiune, prevăzute de lege, recunoscute prin hotărâri judecătorești sunt invalidate prin ordine și prin neemiterea acestora de către Ministerul Justiției,

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune îi solicită prin acest protest Ministrului de Justiție să adopte o poziție corectă în raport cu personalul de probațiune și să emită actul administrativ (OMJ) pentru punere în plata a drepturilor salariale cuvenite, conform hotărârilor judecătorești și a dispozițiilor legale privind egalizarea în cadrul aceleaiași categorii și familii ocupaționale.

Cu toate că ÎCCJ a emis astfel de acte administrative pentru celelalte categorii profesionale din justiție, Ministerul Justiției, în calitate de angajator, refuză să procedeze în aceeași manieră, legală și corectă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.