Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest la Parlament: sculptură a unui copil abuzat sexual, amplasată în văzul aleșilor

Foto Facebook
sculptura copil abuzat sexual parlament

Actul sexual al unui adult cu un copil sub 16 ani să fie considerat viol, cer membrii Declic. Ei au adus luni în fața Parlamentului o sculptură înaltă de doi metri, cu imaginea unui copil abuzat sexual, anunță Mediafax.

Membrii Comunității Declic au adus în fața Parlamentului o sculptură înaltă de doi metri, cu imaginea unui copil abuzat sexual. Sculptura fetiței speriate, care strânge la piept o jucărie, iar pe picioarele ei urcă mâinile agresorilor, a fost afișată în fața Parlamentului mai bine de o oră.

Mesajul ,,Salvați-mă” a fost inscripționat pe soclu, „în speranța că politicienii îl vor vedea și vor înțelege cât de necesară este o lege care să prevadă că orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani este viol”.

„Am organizat acțiunea astăzi, de Sfântul Nicolae, pentru că e ziua în care toți copiii ar trebui să se bucure și să se simtă ocrotiți. Din păcate, legea din România eșuează îngrozitor. La fiecare 6 ore, un copil este agresat sexual. De cele mai multe ori, abuzatorii scapă nepedepsiți, pentru că sunt polițiști, procurori, judecători care consideră că un copil de 11 sau 12 ani își poate da acordul pentru actul sexual. E strigător la cer”, a declarat Denisa Soare, coordonatorul campaniei.

Reprezentanții Declic au depus la Parlament petiția semnată de peste 71.800 de cetățeni, prin care le cer parlamentarilor o lege care să protejeze copiii.

„Este datoria parlamentarilor să adopte o lege clară care să prevadă ca, sub 16 ani, orice act sexual al unui adult cu un minor trebuie considerat viol. Vom face presiuni până când România va avea o astfel de lege, așa cum au alte țări europene”, a declarat Denisa Soare, campaigner Declic.

Potrivit acesteia, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări cu copiii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori, iar din 788 de agresori sexuali anchetați în ultimul an, doar 3 au ajuns la închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.