Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Protest VIOLENT la Kiev: manifestanții anti-lockdown, bătaie generală cu poliția

protest kiev

Circa 40 de poliţişti au fost răniţi marţi în centrul capitalei ucrainene Kiev, în timpul unor confruntări cu manifestanţi anti-lockdown, a anunţat poliţia ucraineană într-un comunicat, informează AFP, relatează Agerpres.

Mai multe mii de persoane, printre care numeroşi mici antreprenori şi comercianţi, s-au adunat în Piaţa Independenţei, mai cunoscută la Kiev ca Maidan (Nezalejnosti), pentru a lua parte la o manifestaţie împotriva restricţiilor decise recent în Ucraina.

Autorităţile ucrainene au anunţat săptămâna trecută închiderea şcolilor, universităţilor, magazinelor neesenţiale, restaurantelor, sălilor de cinema şi de sport în perioada 8-24 ianuarie, pentru a stăvili pandemia de coronavirus.

Manifestanţii au încercat să instaleze corturi în piaţă, însă au fost împiedicaţi de poliţie, mass-media locale informând că au fost folosite gaze lacrimogene.

Un jurnalist al AFP transmite că a văzut ambulanţe îndreptându-se spre piaţă şi un manifestant scos din mulţime. Nu a fost avansată nicio cifră în ceea ce priveşte numărul de răniţi în rândul manifestanţilor.

La rândul său, poliţia a anunţat că 40 de poliţişti au suferit arsuri la nivelul ochilor după ce manifestanţi au aruncat cu bombe lacrimogene. De asemenea, un poliţist a fost rănit la cap.

Fostă republică sovietică al cărei sistem de sănătate este destul de degradat, Ucraina a întregistrat până acum peste 909.000 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 15.480 s-au soldat cu deces, la o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.