Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Proteste în India după asasinarea unui cântăreț cunoscut: a fost împușcat de persoane necunoscute

dailywikitrending.com

Asasinarea unui cântăreț în statul Punjab din nordul Indiei, la o zi după ce i-a fost oprită acoperirea de securitate, a stârnit indignare, informează BBC.

Shubhdeep Singh Sidhu, cunoscut sub numele popular de Sidhu Moose Wala, a fost împușcat de persoane neidentificate în timp ce călătorea în districtul Mansa din acest stat, duminică seara. El avea 28 de ani. Alte două persoane au fost rănite în atac.

Crima a dus la o furtună politică în stat, liderii opoziției criticând guvernul și poliția.

Șeful poliției statului, VK Bhawra, a declarat duminică că un gangster cu sediul în Canada a revendicat atacul.

Dar familia lui Moose Wala a cerut scuze din partea dlui Bhawra pentru că a legat moartea de rivalitatea dintre bande fără o investigație adecvată.

Luni, dl Bhawra a precizat într-o declarație că nu a spus că Moose Wala era un "gangster sau afiliat cu gangsteri".

"Un anume Goldy Brar a revendicat responsabilitatea în numele bandei lui Lawrence Bishnoi. Ancheta va examina toate aspectele privind crima", a declarat el, adăugând că a fost "citat greșit" de unele instituții media.

Ministrul șef al Punjabului, Bhagwant Mann, a ordonat o anchetă - condusă de un judecător al Înaltei Curți - asupra incidentului.

Liderii opoziției au întrebat de ce a fost redusă acoperirea de securitate a cântărețului.

Poliția a declarat că detaliile de securitate ale lui Moose Wala au fost reduse la două comandouri de la patru și că acești ofițeri nu călătoreau cu cântărețul atunci când a fost atacat.

El s-a numărat printre cele peste 400 de persoane din Punjab ale căror detalii de securitate au fost retrase sau reduse recent de către guvern.

Mann a declarat că această măsură a fost luată parțial din cauza unui exercițiu guvernamental de combatere a așa-numitei "culturi a VIP-urilor", care privilegiază politicienii față de cetățenii obișnuiți.

Oficiali ai poliției au declarat că a fost luată și pentru a mobiliza mai mult personal pentru securitate înainte de aniversarea viitoare a controversatei Operațiuni Blue Star - când armata indiană a luat cu asalt cel mai sacru sanctuar al sikhilor în 1984.

Dar mișcarea guvernului a stârnit controverse după ce numele persoanelor de pe listă au fost divulgate pe rețelele de socializare, unii dintre ei subliniind că astfel a crescut amenințarea la adresa vieții lor. Mann s-a declarat șocat de uciderea lui Moose Wala și a promis că vinovații vor fi pedepsiți. De asemenea, el a îndemnat oamenii să mențină pacea după ce au izbucnit proteste în unele părți ale statului.

Liderul Congresului, Rahul Gandhi, a declarat că este "profund șocat și întristat" de uciderea lui Moose Wala - cântărețul se alăturase partidului anul trecut.

De asemenea, liderul Partidului Bharatiya Janata, Manjinder Singh Sirsa, l-a îndemnat pe ministrul federal de interne, Amit Shah, să inițieze o anchetă privind modul în care a fost divulgată lista persoanelor a căror securitate a fost retrasă.

Moose Wala, cunoscut pentru versurile sale temperamentale și nervoase, a fost una dintre cele mai mari vedete pop din Punjab. A fost, de asemenea, o figură controversată care a avut mai multe probleme cu legea.

Criticii l-au acuzat deseori că promova cultura armelor de foc - o preocupare majoră în Punjab - prin cântecele sale și prin activitatea sa pe rețelele de socializare.

În mai 2020, cântărețul a fost arestat pentru că a tras cu o pușcă AK-47 într-un poligon de tir în timpul închiderii Covid. De asemenea, a avut un caz de poliție împotriva sa pentru că ar fi promovat violența și cultura armelor de foc prin cântecul său Sanju.

El a participat la alegerile pentru Adunarea de stat la începutul acestui an ca candidat al Congresului, dar a pierdut.

Moartea sa a șocat fanii din întreaga țară și din străinătate, în special din Canada, care are o populație importantă a diasporei Punjabi. Rețelele de socializare au fost inundate de omagii, mulți cerând dreptate pentru Moose Wala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.