Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Proteste violente în Armenia: manifestanții cer demisia prim-ministrului; Poliția a intervenit în forță și a început arestările

erevan, protest, armenia

Protestatarii care cer demisia prim-ministrului armean Nikol Pashinyan au blocat miercuri principalele drumuri din capitala Erevan și au făcut apel la cetățeni să comită acte de nesupunere civilă, transmite Reuters.

Imagini de la televiziunile locale au arătat protestatari care au blocat podul Kievian din Erevan peste râul Hrazdan, scandând "Armenia fără Nikol!".

Traficul pe pod a fost între timp reluat, potrivit unui martor Reuters.

Zeci de persoane au fost arestate în urma protestului, asta după ce forțele de securitate au intervenit în forță și i-au alungat pe manifestanți.

Pashinyan s-a confruntat cu critici dure de când a acceptat, în noiembrie 2020, o încetare a focului mediată de Rusia pentru a pune capăt la șase săptămâni de război între forțele etnice armene și azeriene în legătură cu regiunea Nagorno-Karabah.

Acordul care a pus capăt celor mai grele lupte din regiune din anii 1990 încoace a asigurat câștiguri teritoriale semnificative pentru Azerbaidjan în Nagorno-Karabah și în jurul acestuia.

Pashinyan a declarat că a fost nevoit să accepte acordul, care a provocat un val de proteste, pentru a evita pierderi umane și teritoriale mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.