Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Proteste VIOLENTE în Hong Kong, la 23 de ani de la reintrarea sub autoritatea Chinei: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

Twitter
Hong Kong

Mii de oameni au protestat miercuri, în Hong Kong, faţă de noua lege privind siguranţa naţională, considerată o acţiune a Administraţiei de la Beijing de consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice returnate Chinei exact acum 23 de ani, anunță MEDIAFAX.

Agenţii de poliţie au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva demonstranţilor. Aproxiamtiv 300 de protestatari au fost reţinuţi, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Web.de.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

Protestele au loc la exact 23 de ani de când Marea Britanie a cedat Chinei controlul asupra provinciei chineze.

Guvernul Marii Britanii a anunţat, miercuri, extinderea drepturilor de migraţie pentru locuitorii provinciei Hong Kong, în contextul noii legi privind siguranţa naţională impusă de Administraţia de la Beijing. "Am examinat cu atenţie conţinutul legii privind siguranţa naţională de la publicarea acesteia, ieri. Este vorba de o încălcare flagrantă a autonomiei Hong Kong-ului şi de o ameninţare directă pentru drepturile cetăţenilor", a declarat ministrul britanic de Exerne, Dominic Raab. "Este vorba şi de o încălcare flagrantă şi gravă" a Declaraţiei comune semnate în 1984 de Marea Britanie şi China, care a deschis calea retrocedării provinciei în 1997, a subliniat Raab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.