Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Proteste violente în Rusia împotriva războiului: manifestanții sunt bătuți de forțele de ordine și sunt reținuți

proteste, rusia

Autoritățile ruse le-au spus cetățenilor să nu participe la protestele anti-război, relatează CNN. Demonstrațiile împotriva războiului din Ucraina au început să se răspândească în Rusia.

La acțiunile împotriva războiului cu Ucraina, 167 de persoane sunt reținute în prezent în 24 de orașe din Rusia, informează Nexta. Sunt proteste în Moscova, Saint Petersburg și alte orașe importante. Au fost raporate bătăi cu forțele de ordine. E vorba de sute de oameni, iar vremea nu este urâtă; oamenii ies de la locul de muncă în aceste momente. Protestele ar putea escalada.

Alte surse dau cifre mai mari. Poliţia rusă a arestat cel puţin 389 de persoane la protestele antirăzboi care au avut loc joi în 39 de oraşe, pe motiv că au încălcat interdicţia pentru adunări decretată de autorităţile ruse, informează organizaţia de monitorizare OVD-Info, relatează Reuters.

OVD-Info a documentat reprimarea protestelor din Rusia în ultimii ani.

Un șofer reținut în Ekaterinburg a fost scos din mașină și pus cu fața în jos în noroi pentru că a claxonat la protestatari.

Joi Comitetul de Investigații al țării a emis un avertisment într-o declarație: "În legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată din domeniul politicii externe", declarația a avertizat împotriva "consecințelor juridice negative ale acestor acțiuni, care includ urmărirea penală și până la răspunderea penală".

"Trebuie reamintit faptul că deținerea unui cazier judiciar are consecințe negative și lasă o amprentă asupra viitorului persoanei", a adăugat Comitetul de anchetă.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.