Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PSD a calculat pierderile: 'Costurile economice ale crizei politice declanşate şi întreţinute de preşedintele Iohannis sunt de 10 miliarde de lei'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Senatorul PSD Radu Oprea a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, care este costul economic al crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta se ridică la 10 miliarde de lei.

“Am făcut conferinţa de presă pentru a vă prezenta analiza PSD privind costurile economice ale crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Iohannis. Costul total al crizei este de 10 miliarde de lei, bani care vor fi suportaţi de către toţi românii. În medie fiecare cetăţean al României, adult, va da din buzunar 650 de lei”, a afirmat senatorul Radu Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

El a mai spus că liberalii au cheltuit cu 9 miliarde mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul guvernării PSD.

“Vă prezint în continuare câteva din cauzele care au condus la acest dezastru economic pe care l-a făcut PNL în doar trei luni de zile şi este probabil cel mai rapid faliment economic înregistrat vreodată. În primul rând, a fost un dezmăţ al cheltuielilor. Au cheltuit cu 9 miliarde de lei mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul PSD. Veniturile bugetare au scăzut brusc. Imediat după venirea PNL la guvernare în primele zece luni, PSD reuşise să crească veniturile cu 12,4% mai mult decât în anul 2018, iar apoi dacă ne uităm pe cifre, veţi vedea că au scăzut cu 5% în lunile noiembrie şi decembrie, aceste venituri la bugetul de stat”, a mai spus Radu Oprea.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Senatorul social-democrat a mai afirmat că în trei luni de guvernare PNL a împrumutat 10 miliarde de euro, de patru ori mai mult decât se împrumuta PSD.

“În al treilea rând, în cele trei luni de guvernare PNL a împrumutat 10 miliarde de euro. Este de patru ori mai mult decât se împrumuta PSD. Şi o fac tocmai aceia care ne acuzau pe noi că îndatorăm generaţiile viitoare şi este un lucru care devine foarte îngrijorător şi care se referă la dinamica împrumuturilor, la viteza cu care ne împrumutăm, care astăzi este mult mai mare decât viteza creşterii economice, adică ne împrumutăm mai mult decât putem duce”, a mai declarat senatorul PSD.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

El a afirmat că PNL a dus România în deficit excesiv.

“În al patrulea rând au dus România în deficit excesiv. Am lăsat un deficit de 2,8% şi putem arăta oricând că ne încadram într-un deficit de 3% . Ei au dat drumul unor cheltuieli foarte mari şi au închis robinetul colectării veniturilor. În aceste condiţii, resursele bugetare s-au golit imediat şi am fost anunţaţi de către Comisia Europeană că începe procedura de deficit excesiv împotriva României”, a explicat Radu Oprea.

Citește și: Simona Halep face spectacol! Victorie formidabilă la Dubai .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.