Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - PSD acuză Guvernul Cîțu că face România de râs la Bruxelles / Sorin Grindeanu: Cred că vor păcăli Comisia Europeană cu asemenea glume

Facebook
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat marți, într-o conferință de presă la sediul central al partidului, că planul Guvernului Cîțu de accesare a fondurilor europene din PNRR reprezintă un „ghiveci” cu solitări de la „baronii PNL și USR”, documentul fiind „calea sigura spre un esec de proportii pe care-l vom deconta cu totii” și care are mari șanse să fie respins de Comisia Europeană.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

„Guvernul nu a prezentat un plan, ci un inceput de proiect. Asta spune din punctul meu de vedere totul despre seriozitatea acestui demers. Planul lor din ce-am reusit sa vedem noi acum seamana mai mult cu un ghiveci. Au adunat cam tot ce-au gasit prin sertare ca sa iasa ceva cat mai umflat in valoare de aproximativ 41 de miliarde si mai cred domnii de la guvernare că vor păcăli Comisia Europeană cu asemenea glume. Fac de râs România. Am auzit-o chiar pe Adina Vălean, comisar european, că această abordare este total greșită. Guvernul nu este capabil sa livreze o viziune strategica asa cum solicita Comisia Europeana.

Planul are nevoie de cativa piloni fundamentali:

1. Sa existe consens politic pentru ca trece dincolo de un ciclu electorat.

2. Dialog public.

3. Implicarea actorilor sociali: patronate, sondicate, ONG-uri

4. Parteneriat cu autoritatile locale

5. Depolitizare si transpartenta in alocarea acestor fonduri

Planul prezentat de Guvern este calea sigura spre un esec de proportii pe care-l vom deconta cu totii. Calendarul de aprobare a PNRR prezentat de Guvern ne arata ca Romania ar putea avea un plan aprobat abia in septembrie, ceea ce inseamna ca banii europeni nu vor veni prea devreme.

Planul nu are in spate niciun studiu de impact, nicio evaluare de piata si nu pune in centrul sau ceea ce cere CE, cetateanul familia si generatiile tinere.

Din perspectiva noastra ceea ce au prezentat pana acum ii pune in centru pe oamenii aflati la guvernare, firmele lor de casa care sa faca ori consultanta de proiecte, ori sa devina o sugativa pentru banii europeni. Planul prezentat de Guvern nu asigura o dezvoltare locala echilibrata la nivel national.

Au procedat ca de obicei, au tinut banii blocati la Palatul Victoria la pixul ministrilor. Au pornit de la ceea ce au cerut baronii PNL si mai nou baronii USR, au unit proiectele si au facut acest asa-zis plan”

Viziunea PSD asupra PNRR poate fi consultată aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.