Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PSD pregătește SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis: 'Bineînţeles! Haideţi, să citim în integralitate Constituţia şi o să găsiţi acolo şi sancţiuni'

florin iordache

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia după publicarea în Monitorul Oficial a motivării CCR referitoare la revocarea procurorului-şef al DNA.

Citeşte şi: VIDEO Florin Iordache anunţă MOTIVUL pentru care Klaus Iohannis nu a demis-o, încă, pe şefa DNA

El a vorbit despre "sancţiuni" preliminarii suspendării, care sunt cuprinse în Constituţie.

"Ne uităm în Constituţie şi găsim acolo", a spus Iordache, întrebat cum comentează faptul că, în condiţiile în care deciziile CCR sunt obligatorii, înseamnă că şi sancţionarea nerespectării lor este la fel de obligatorie.

Citeşte şi: Sorina Matei îl face PRAF pe Klaus Iohannis și identifică GREȘELILE făcute de președinte: 'Nu înţelege nimic, nimic'

Referindu-se la afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia nu există motivele unei suspendări, Iordache a spus: "Dacă citim în Constituţie, acolo spune foarte clar ce trebuie să facă fiecare autoritate a statului. Vom face o dezbatere, o să discut cu colegii mei şi avem soluţii şi pentru aceasta".

El a adăugat că nu există un termen pe care PSD îl acordă preşedintelui în privinţa anunţului referitor la decizia CCR, ci doar "un termen rezonabil".

"Nu (n.r. - nu există un termen impus de PSD). Un termen rezonabil, chiar preşedintele a spus rezonabil. Rezonabil înseamnă în funcţie de cât de repede reuşeşte cineva să citească şi să înţeleagă", a precizat Iordache.

Întrebat dacă în acest moment preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia din momentul publicării motivării CCR, deputatul PSD a răspuns afirmativ: "Bineînţeles că da. Preşedintele are un termen rezonabil să aplice decizia Curţii".

În privinţa unui "termen rezonabil", Florin Iordache consideră că ar trebui stabilit în viitoarea Constituţie.

"Nu e stabilit. Poate că aceasta e o hibă şi ar trebui atunci când modificăm Constituţia să stabilim şi definiţia termenului rezonabil", a spus el.

Întrebat dacă se poate ajunge la suspendare, dar fără demitere, Iordache a spus: "Bineînţeles. Haideţi să citim în integralitate Constituţia şi o să găsiţi acolo şi sancţiuni pe această chestiune. Deci, până la acel referendum pe suspendare sunt şi alte sancţiuni"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.