Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PSD SPULBERĂ certificatul verde: CCR a spus CLAR. NU se pot îngrădi libertăți decât prin lege

PSD
PSD partid

PSD critică dur impunerea certificatului verde în România. Social - democrații atenționează că nu se pot îngrădi drepturi și libertăți decât prin lege, iar guvernul nu a respectat această normă, încălcând astfel Constituția.

"Aici e vorba de o chestiune  care trebuie reglementată prin lege. NU se pot impune restricții așa, decât prin lege, asta a spus CCR. Poate mâine îi vine lui Cîțu să spună că nu mai e voie în Vamă", a declarat senatorul Ștefan Radu Oprea.

"Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă. Regulile statelor UE nu sunt respectate, nu e nicio precizare privind copiii cu vârstă mai mică de 12 ani pentru că nici din punct de vedere practic nu e posibilă testarea a milioane de copii. Să faci o astfel de discriminare, mai ales că există o recomadare clară în ceea ce privește transportul copiilor, dacă vin din zone galbene sau roșii cu părinții, ei nu trebuie testați. Aceste scăpări trebuie corectate de CNSU, mai ales că e posibil ca ei să nu poată merge nici la școală. Dacă vrem să răspundem unor cerințe de sănătate publică, e nevoie ca aceste teste să aibă o calitate certă, să fie incluse pe lista aprobată de UE.

Chestiunile legate de utilizarea acestor certificate în anumite locuri trebuie să țină cont de reglementările legate de vaccinare", a spus Alexandru Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.