Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Putin amenință NATO: 'Desfăşurarea unor infrastructuri militare în Finlanda și Suedia va antrena un răspuns'

DW
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin estimează luni că aderările Finlandei şi Suediei la NATO nu constituie ”o ameninţare” în sine şi anunţă că Rusia va reacţiona faţă de desfăşurări militare, relatează AFP, informează News.ro.

O astfel de ”extindere a NATO nu constituie o ameninţare imediată (...), însă desfăşurarea unor infrastructuri militare pe teritoriul acestor ţări va antrena, bineînţeles, un răspuns”, declară Vladimir Putin în cadrul unui summit al alianţei militare regionale Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB/CSTO), la Kremlin.

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro, relatează Mediafax.

"Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Reprezentantul Kremlinului a exprimat "preocupare" în legătură cu deciziile Finlandei şi Suediei de a cere aderarea la NATO şi a atras atenţia că Rusia va urmări atent "implicaţiile în materie de securitate".

Luni dimineaţă, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt "erori" care vor avea "consecinţe semnificative".

Guvernul Suediei a anunţat luni că a informat oficial Palatul Regal de la Stockholm despre decizia de a depune cerere pentru aderarea la NATO. La rândul său, Finlanda a decis săptămâna trecută depunerea unei cereri privind aderarea la NATO, în contextul temerilor privind activităţile militare ale Rusiei.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică "încrezător" că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.