Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat: COVID-19 este mai periculos ca gripa pentru că nu există vaccin și tratament

sciencealert.com
coronavirus

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a explicat că noul coronavirus are o rată a mortalității mult mai mare decât gripa sezonieră, dar acest lucru se datorează în principal lipsei unui vaccin și a unui tratament specific, anunță MEDIAFAX.

„În cazul gripei sezoniere rata mortalității se situează între 0,5 și 1%. Și aici suntem la o rată a mortalității de 3%. În final este cam de 3 ori mai mare. Dar este mult mai mică decât alte coronavirusuri care au apărut precum SARS sau MERS care și au mortalitate de 10% sau 30%”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

Secretarul de stat a explicat că statisticile privind mortalitatea la gripa sezonieră diferă de la țară la țară, dar spune că indiferent că mortalitatea este de 30 de ori mai mare, sau de 3 ori mai mare, decât la virusul gripal, Covid-19 este ”un virus care nu este la fel de agresiv ca virusul SARS sau MERS. Este un virus care afectează foarte mulți, sunt puțini care ajung, din fericire, să aibă complicații”.

Arafat spune că spre deosebire de virusul gripei sezoniere care avea mortalitatea mai ridicată la gravide, la copii și la persoanele vârstnice, COVID-19 afectează într-o măsură mai mare doar persoanele cu vârstă de peste 65 de ani.

„Rata mortalități generale este de 2,5 – 3, pentru categoria de vârstă de 75-80 de ani se ajunge la 14,8%. Care tot este sub nivelul virusului care cauzează MERS care este de 35%”, a explicat Raed Arafat.

Fondatorul SMURD în România a mai spus că marea problemă privind noul coronavirus este lipsa unui vaccin și din acest motiv se încearcă limitarea răspândirii.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

„La virusul gripei mortalitatea ar fi fost mult mai mare dacă nu aveam vaccin, dar având vaccin limităm mortalitatea și răspândirea virusului. Dar la COVID-19 nu avem la acest moment un vaccin și nici un tratament. Dacă la AH1N1 a mers Tamiflu ca tratament, aici nu avem tratament. De aceea se încearcă limitarea răspândirii, adică să-l limităm cât mai mult. Virusul se va răspândi încet, încet și va ajunge și în mai multe țări. Dar poate că unele vor fi mai afectate decât altele”, a conchis secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.