Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat le dă lecții medicilor: 'Lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, explică mecanismul prin care sunt selectaţi pacienţii cu COVID care sunt trimişi să fie trataţi în spitale din străinătate, el arătând că starea acestora trebuie să fie considerată stabilă, pentru a putea face faţă transportului, dar că situaţia lor se poate agrava, el pornind de la cazul pacientei care a decedat în drum spre Ungaria. „Lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă”, sune Arafat.

„Pacienţii care sunt, din păcate, de terapie intensivă şi sunt cu COVID pot avea anumite agravări, chiar care apar brusc”, a declarat Raed Arafat vineri, într-o conferinţă de presă.

Citește și: VIDEO Raed Arafat a dat ordin: Studenții de la Medicină intră iar în 'lupta morții' cu COVID-19

Acesta a explicat că, înainte de a se decide transferul, medicii analizează fiecare pacient. Arafat a explicat că pacienţii a căror stare este instabilă sunt consideraţi netransferabili.

„Noi, când preluăm bolnavii, preluăm bolnavii stabili. Pacientul care a fost transferat nici măcar nu era dus din Bucureşti, era pacient luat de la UPU din Timişoara şi transferat pe o distanţă relativ scurtă, către Szeged. Din păcate, s-a agravat starea pe drum, la plecare, starea era stabilă. Acest lucru poate să se întâmple şi în interiorul ţării, dacă duc un bolnav de la Bucureşti la Târgu Mureş sau în altă parte. Dar şi lăsarea bolnavilor în unitatea de primiri urgenţe nu este o soluţie optimă şi nu este o soluţie de siguranţă”, a adăugat şeful DSU.

Citește și: Asta e România: Cu mii de români morți în ultima lună, CNSU a decis abia acum să înceapă să scoată ventilatoarele și concentratoarele de la Unifarm

Acesta a menţionat că rudele pacienţilor transferaţi nu au acces în aeronavele cu care aceştia sunt duşi la spitale din străinătate.

„Eu vor putea obţine informaţii, avem acolo medici trimişi (...) cu care centrul de comandă de aici ţine legătura permanent şi de acolo pot fi obţinute informaţii dese pacienţii care sunt acolo”, a adăugat medicul.

De joi seară, a început transferul mai multor pacienţi cu COVID-19 la tratament în Ungaria. O femeie de 66 de ani, cu COVID-19, care urma să fie transferată de la Timişoara la Szeged, a murit. Ambulanţa a fost întoarsă din drum chiar de la ieşirea din Timişoara, întrucât starea pacientei s-a înrăutăţit brusc.

Citește și: VIDEO Explicație ULUITOARE a lui Raed Arafat: De ce nu a scos, până acum, ventilatoarele de la UNIFARM .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.